Αρχική Βραβεία Χρυσό αστέρι και τρίτη θέση για το Μέλι Αρναίας από τα Great...

Χρυσό αστέρι και τρίτη θέση για το Μέλι Αρναίας από τα Great Taste Awards!

Μία εθνική διάκριση, μία προσωπική κατάκτηση!

Μέλι Αρναίας-Great Taste Awards-2Ένα χρυσό αστέρι και τρίτη θέση στο διεθνή διαγωνισμό γεύσης με τίτλο «Great Taste Awards», που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Μ. Βρετανία από τη συντεχνία των Fine Food, κατέκτησε φέτος το «Μέλι Αρναίας Γεωργάκα», Μέλι Αρναίας-Great Taste Awardsπροσθέτοντας μία ακόμη τιμητική διάκριση στο ενεργητικό των παραγωγών πρωτογενούς τομέα της Ανατολικής Χαλκιδικής.
meli-ores09 Πρόκειται για εθνική επιτυχία, αφού τα βραβεία της διοργανώτριας αρχής έχουν χαρακτηρισθεί ως «βραβεία Όσκαρ» στον κόσμο των τροφίμων, του καλού φαγητού και του ποτού. Πραγματικά το λογότυπο Great Taste αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του καλού φαγητού και απόδειξη εμπιστοσύνης των καταναλωτών προς τα βραβευμένα προϊόντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016 περίπου 400 κριτές, μεταξύ των οποίων οι πλέον διάσημοι food writers του πλανήτη, δοκίμασαν με το σύστημα blind taste (τυφλή δοκιμή) 10.000 προϊόντα, μέσω μιας διαδικασίας που διήρκησε 49 ολόκληρες ημέρες – από το Μάρτιο μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Από τα διαγωνισθέντα προϊόντα μόνο τα 141 κατάφεραν να κατακτήσουν την υψηλότερη διάκριση, δηλ. τα τρία αστέρια, τα 878 βραβεύθηκαν με δύο αστέρια, ενώ 2.520 απέσπασαν 1 αστέρι – ανάμεσα σε αυτά και το Μέλι Αρναίας.  

meli-ores12Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η νίκη για τους παραγωγούς χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά σημαντική, καθώς διαφοροποιεί το βραβευμένο προϊόν από τη μάζα και προσφέρει στον καταναλωτή την εγγύηση της υπεροχής του προϊόντος με κριτήριο τη γεύση και την ποιότητα – όχι το περιτύλιγμα.

Ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού έχει επενδύσει στην προώθηση της τοπικής μελοπαραγωγής, προβάλλοντας κατά κόρον τη δραστηριότητα στον κόσμο αλλά και δημιουργώντας τουριστικά πακέτα, βασιζόμενα στις «διαδρομές του μελιού», μέσω των οποίων ο επισκέπτης :

–         λαμβάνει μέρος στη διαδικασία δημιουργίας και παραγωγής του προϊόντος,
–         δοκιμάζει τις ποικιλίες του τοπικού μελιού,
–         ενημερώνεται για τη χρήση του στη μαγειρική – ζαχαροπλαστική,
–         συμμετέχει σε γαστρονομικά μαθήματα με επίκεντρο το μέλι και τη μουντοβίνα, η οποία αποτελεί εξαιρετικό απόσταγμα μελιού και φυσικά προϊόν Π.Ο.Π.  

Το συγκεκριμένο γαστρο-τουριστικό πρόγραμμα αποτελεί επίσης μέρος του project με τίτλο «Τρία Πράσινα Βουνά», το οποίο βραβεύθηκε από τα Tourism Awards 2016 με το χρυσό βραβείο ποιότητας στην κατηγορία «Αγροτουρισμός», ενισχύοντας στην πράξη το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της Ανατολικής Χαλκιδικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.