Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Αύξηση – ρεκόρ 55% σημείωσε η τουριστική κίνηση από τις χώρες του...

Αύξηση – ρεκόρ 55% σημείωσε η τουριστική κίνηση από τις χώρες του Αραβικού Κόλπου

Celestyal Cruises

Mykonos-holidaysΤη μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζουν το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι – Μύκονος, Σαντορίνη, Κρήτη και Αθήνα οι πιο δημοφιλείς προορισμοί

Αύξηση-ρεκόρ 55% κατέγραψε η τουριστική κίνηση κατά τους θερινούς μήνες από τις χώρες του Αραβικού Κόλπου (GCC) προς την Ελλάδα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Travel Plan. Βάσει των ίδιων στοιχείων, από τη σημαντική αύξηση επωφελούνται κυρίως προορισμοί, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κρήτη αλλά και η Αθήνα, που επανακάμπτει ως βασικός πόλος έλξης για τουρίστες από τις αραβικές χώρες.

Ειδικότερα, τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψε η τουριστική κίνηση από το Ντουμπάι με 70% και από το Άμπου Ντάμπι με αύξηση 60%, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στην κατάργηση της θεώρησης (visa) για είσοδο στην Ελλάδα από επισκέπτες που προέρχονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μάλιστα, η Travel Plan εξυπηρετεί άμεσα ένα σημαντικό αριθμό επισκεπτών από τις περιοχές του Αραβικού Κόλπου μέσα από τη θυγατρική της στο Ντουμπάι, την «Greece Travel Plan DMCC», ενώ έχει προχωρήσει και σε στρατηγικές συνεργασίες με τα κορυφαία ταξιδιωτικά γραφεία της Σαουδικής Αραβίας, του Ομάν, του Μπαχρέιν, του Κουβέιτ, του Κατάρ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση της αυξητικής τάσης που παρουσιάζει ο εισερχόμενος τουρισμός από τις χώρες του Αραβικού Κόλπου, μέσα από την παροχή ολοκληρωμένων τουριστικών πακέτων με εξειδικευμένες και VIP υπηρεσίες.

Οι παραπάνω πρωτοβουλίες εντάσσονται σε ένα εκτεταμένο αναπτυξιακό πλάνο που υλοποιεί το τελευταίο διάστημα η εταιρεία και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη διείσδυση σε νέες, δυναμικές αγορές, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, που πλέον απαριθμεί περισσότερους από 100 εξειδικευμένους εργαζόμενους, καθώς και ένα ολοκληρωμένο και υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.