Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου: Επαπειλούμαστε ν’ απολέσουμε και την τελευταία πηγή τουριστικών Εσόδων

Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου: Επαπειλούμαστε ν’ απολέσουμε και την τελευταία πηγή τουριστικών Εσόδων

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου κ. Περικλής ΑντωνίουΤην άμεση λύση του προβλήματος που παρουσιάστηκε από τη δυσλειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος θεώρησης VISA, και στις τρεις Πύλες εισόδου Λέσβου, Χίου, Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ζητά με ανοικτή επιστολή της η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθώς και τη σύσταση Πανελλαδικού (ή Περιφερειακού) Συντονιστικού Οργάνου, για την άμεση επίλυση ανάλογων έκτακτων προβλημάτων.

Ενώ η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα γεγονότα στο Τελωνείο της Χίου, τη Παρασκευή 6/7, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν πλήρως, την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των ελλείψεων, όπως τις ζητήσαμε με την κατεπείγουσα παρέμβασή μας την Παρασκευή.
Η κυβέρνηση χωρίς καθυστέρηση, έχει υποχρέωση άμεσα και αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Τελωνείο της Χίου.
Οι εικόνες αυτές, προσβάλλουν την Ελλάδα.
Ο τόπος μας που σηκώνει τον τελευταίο καιρό ένα πρωτόγνωρο ζήτημα, όπως το μεταναστευτικό – προσφυγικό, απαιτεί να ληφθούν αμέσως οι αναγκαίες αποφάσεις, ώστε ο περιορισμένος αριθμός τουριστών στα νησιά μας να μην περιοριστεί κι άλλο.
Περιμένουμε την άμεση λύση του προβλήματος».

Δείτε την επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου

 

ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΚΟΙΝΟΠ.:1.ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΧΗΓΟΥ
                   2.         «        ΥΠΑΣΠΙΣΤΟΥ
                   3.ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ/ΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ BOΡ. ΑΙΓΑΙΟΥ
                   4.ΕΝΩΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ, ΤΟΥΡΙΣΤ. ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ &
                     ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦ. ΒΟΡ. ΑΙΓΑΙΟΥ
                   5.Μ.Μ.Ε.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 7.7.2016                               Α.Π. 1674        ΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ: Βελτίωση συνθηκών και χρόνου παραμονής κι ελέγχου των εκ Τουρκίας επισκεπτών μας,  στις Πύλες Εισόδου των νησιών της Περιφέρειας Βορ. Αιγαίου.

Σχετ.:    Πρόσφατες δυσλειτουργίες στις Πύλες Εισόδου των νησιών της Περιφ. Βορ. Αιγαίου

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια των απανωτών προβλημάτων των τελευταίων ημερών, από τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος θεώρησης VISA, με τις συχνές εκτός λειτουργίας / διακοπές του SERVER  του και στις τρεις Πύλες εισόδου Λέσβου, Χίου, Σάμου της Περιφέρειάς μας καθώς και της επιτεινόμενης κατάστασης από τις (συχνές / γνωστές) διακοπές της ηλεκτροδότησης – εκθέτοντας / δυσφημίζοντάς μας κι όχι μόνο στους εκ Τουρκίας επισκέπτες, καθιστάμενοι κακοί Πρεσβευτές κακών πρεσβειών – επαπειλούμαστε ν’ απολέσουμε και την τελευταία πηγή τουριστικών Εσόδων / Απασχόλησης, ύστερα απ΄ τις πρωτόγνωρες φετινές «μειώσεις» των CHARTERS και των κρουαζιερόπλοιων.

           ΄Υστερα απ’ τα προαναφερθέντα, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για τα παρακάτω:

-Αποκατάσταση του αξιόπιστου της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος, με εναλλακτικό / εφεδρικό π.χ. SERVER κλπ και στην περίπτωση μη λειτουργίας του, ενεργοποίηση της χειρόγραφης διαδικασίας στο βαθμό που  ‘ναι συμβατή με τις υποχρεώσεις μας και την Κοινοτική Νομοθεσία.

-Αύξηση του στελεχιακού δυναμικού ελέγχου / θεωρήσεων, που εκτιμούμε ότι δίνει την ψυχή του, με ποιοτικά αναβαθμισμένες ανωδομές / υποδομές κτιριακών εγκαταστάσεων (χωροταξικά / εργονομικά), εξοπλισμούς και λοιπά μέσα, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες & χρόνοι παραμονής κι ελέγχου των επισκεπτών μας, στα Τελωνεία.

-Εφοδιασμός με Η/Ζ και ει δυνατόν κι εφεδρικό τούτου, στις περιπτώσεις διακοπής της ηλεκτροδότησης, ευχόμενοι να ισχύσει το ίδιο για νευραλγικές Δημόσιες Υπηρεσίες, π.χ. Δ.Ο.Υ. και Τράπεζες, με τις οποίες συναλλάσσονται οι επισκέπτες μας.

-Ορισμό / σύσταση Πανελλαδικού (ή Περιφερειακού) Συντονιστικού Οργάνου / Γραμματείας, για την άμεση επίλυση ανάλογων έκτακτων προβλημάτων, αντί «πολλοί» να περιφέρονται σε πολλά Υπουργεία / Υπηρεσίες για την αντιμετώπισή τους.

            Προσβλέποντας στην προσωπική σας παρέμβαση, παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας, προκειμένου κι εμείς με τη σειρά μας, να ενημερώσουμε τα μέλη και τους συνεργάτες μας.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ
ΠΕΡ. Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ   ΔΗΜΗΤΡ. ΤΕΚΕΣ

Μέλος του Δ.Σ. του ΞΕΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.