Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΣΕΤΕ: Επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι η τουριστική περίοδος που διανύουμε παραμένει ρευστή

ΣΕΤΕ: Επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι η τουριστική περίοδος που διανύουμε παραμένει ρευστή

Με θετικό πρόσιμο +4,9% στις αεροπορικές αφίξεις, αλλά με πτώση -7,4% στις οδικές έκλεισε το εξάμηνο Ιανουάριος – Ιούνιος 2016

τουρισμόςΜε βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στα βασικότερα αεροδρόμια της χώρας, το εξάμηνο Ιανουάριος – Ιούνιος έκλεισε με θετικό πρόσημο +4,9% ή περίπου +278.000 αφίξεις, στο σύνολο της χώρας. Παράλληλα, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων οδικών αφίξεων στις βασικότερες πύλες εισόδου της χώρας, το πρώτο εξάμηνο του 2016 έκλεισε με πτώση -7,4% ή περίπου -337.000 αφίξεις σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2015.

Ειδικότερα, η Κρήτη, το Ιόνιο και οι Κυκλάδες υποστηρίζουν δυναμικά το σύνολο διεθνών αεροπορικών αφίξεων της χώρας με +11,1%, +9,7% και +16% αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη εμφανίζουν θετικό πρόσημο +4,2% και +4% αντίστοιχα, ενώ η Κως, η Σάμος και η Μυτιλήνη κινούνται με αρνητικό πρόσημο -17,9%, -39% και -63,1% αντίστοιχα. Όσον αφορά στις οδικές αφίξεις, σε επίπεδο εξαμήνου, από την Βουλγαρία καταγράφεται μείωση – 32%, ενώ από το τριεθνές σημείο και από την ΠΓΔΜ καταγράφεται αύξηση +14,8% και +11,8%, αντίστοιχα.
 
Επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι η τουριστική περίοδος που διανύουμε παραμένει ρευστή και «last minute». Ευελπιστώντας ότι η χρονιά στο σύνολό της θα κλείσει θετικά, είναι αναγκαίο να επαναλάβουμε ότι αυτό δεν θα αντικατοπτρίζει την εικόνα σε όλους τους προορισμούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο εσόδων για το κράτος, την απασχόληση, την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.
 
Αναφορικά με την τουριστική επιχειρηματικότητα, είναι βέβαιο ότι με την ισχύουσα υπερφορολόγηση, η όποια άνοδος σε επίπεδο αφίξεων και εσόδων δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα των επιχειρήσεων.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.