Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ταξίδι δημοσιογράφων Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας στις Σποράδες 10 – 13 Μαϊου 2016

Ταξίδι δημοσιογράφων Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας στις Σποράδες 10 – 13 Μαϊου 2016

sporadesΤα νησιά των βορείων Σποράδων αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για island hopping για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν νησιωτικά συμπλέγματα με ιδιαίτερα εύκολη πρόσβαση. Η Σκιάθος, η οποία συνδέεται αεροπορικώς δύο φορές την εβδομάδα με αυστριακά αεροδρόμια, αποτελεί πλέον γνωστό προορισμό για τους Αυστριακούς.

Μετά από το ιδιαίτερα επιτυχημένο δημοσιογραφικό ταξίδι σε Μετέωρα, Βόλο, Πήλιο και Σκιάθο το 2014, το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας πήρε την πρωτοβουλία να αναδείξει και τα γειτονικά νησιά των Σποράδων, όπως τη Σκόπελο και την Αλόννησο, τα οποία έχουν συνεχείς και άριστες ακτοπλοϊκές συνδέσεις με τη Σκιάθο, η οποία διαθέτει αεροδρόμιο.

Η προβολή της Σκοπέλου και της Αλοννήσου στο ευρύ αυστριακό κοινό μέσω της κυκλοφορίας αφιερωμάτων, προσδοκούμε ότι θα βοηθήσει στην τόνωση των κρατήσεων αλλά και στην προσέλκυση νέων τουριστικών διοργανωτών που θα εντάξουν τα δύο νησιά στα προγράμματά τους.  

Οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στο ταξίδι και εκπροσώπησαν έγκυρα και μεγάλα σε κυκλοφορία ημερήσια και περιοδικά έντυπα της Αυστρίας, όπως Kronen Zeitung (μια απο τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ευρώπης  – 1,2 εκατομ. φύλλα), Kleine Zeitung, Nieder Österreichische Nachrichten- NÖN, Reise Aktuell, Traveller έμειναν κατάπληκτοι από την αλώβητη φυσική ομορφιά των νησιών και τις πολλές δυνατοτήτες που προσφέρουν στους επισκέπτες τους, δικαιολογώντας στο έπακρο την επιλογή τους για τα γυρίσματα του Musical Mamma Mia.

Η Σκόπελος και η Αλόννησος μαζί με τη Σκιάθο προσφέρονται τόσο για παραθέριση, οικογενειακές διακοπές αλλά και για δραστηριότητες όπως trekking, diving, canoe-cayak και yachting που σε συνδυασμό με την υπέροχη τοπική γαστρονομική παράδοση συνθέτουν μια ολοκληρωμένη και ποιοτική πρόταση διακοπών που ανταποκρίνεται πλήρως στο προφίλ των Αυστριακών τουριστών.

Στην επιτυχία του ταξιδιού συνέβαλλε η άψογη διοργάνωση και φιλοξενία εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, των Δήμων Σκοπέλου και Αλοννήσου αλλά και των τουριστικών και επαγγελματικών φορέων των νησιών και εθελοντών που ανέδειξαν στο έπακρο την έννοια της ελληνικής φιλοξενίας.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.