Αρχική Αεροπορικά Νέα Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir

19_5_2016Eπιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η EgyptAir, πως βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της. Οπως τονίζεται, το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου γνωστοποίησε ότι τα πρώτα συντρίμμια εντοπίστηκαν σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κάρπαθο.

Αλλωστε, πλαστικά αντικείμενα με σχοινιά είχαν εντοπιστεί σε απόσταση 50 μιλίων νοτιοανατολικά από το σημείο που χάθηκε το στίγμα του αεροσκάφους, όπως είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Λίγη ώρα πριν αεροσκάφος C-130 της Αιγύπτου που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου των αιγυπτιακών αερογραμμών εντόπισε δύο αντικείμενα πορτοκαλί χρώματος σε απόσταση 200- 230 μιλίων νοτιοανατολικά της Κρήτης, εντός του FIR της Αιγύπτου.

Ερευνώνται τα αίτια

Νωρίτερα, ο υπουργός πολιτικής αεροπορίας της Αιγύπτου ανέφερε ότι θεωρεί πιο πιθανό η συντριβή του αεροσκάφους να οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια παρά σε τεχνική βλάβη. Tην εκδοχή της τρομοκρατικής επίθεσης εξετάζουν και αξιωματούχοι των ΗΠΑ, ωστόσο ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, υπογράμμισε ότι δεν προτίθεται να προβεί σε εικασίες, ενώ και ο Λευκός Οίκος ξεκαθαρίζει ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξακριβωθούν τα αίτια της συντριβής.

«Δεν γνωρίζουμε να υπήρχαν οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των επιβατών της πτήσης αλλά διεξάγονται περαιτέρω έλεγχοι», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου. Ο υπουργός δήλωσε ωστόσο πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν οποιαδήποτε συμπεράσματα όσον αφορά τους λόγους της εξαφάνισης του αεροσκάφους.

Καθημερινή

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.