Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «Ελληνικό Σαββατοκύριακο» στο Βελιγράδι

«Ελληνικό Σαββατοκύριακο» στο Βελιγράδι

Ελληνικό Σαββατοκύριακο_1 Ελληνικό Σαββατοκύριακο_2Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Μαΐου στο Βελιγράδι της Σερβίας το 1⁰ Ελληνικό Σαββατοκύριακο (Grčki vikend u Beogradu). Επίκεντρο της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε με την υποστήριξη του ΕΟΤ, της ελληνικής πρεσβείας και του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων στη Σερβία, καθώς και του Δήμου Βελιγραδίου, του Οργανισμού Τουρισμού Βελιγραδίου και του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Σερβίας, ήταν η κεντρική πλατεία Δημοκρατίας, σημείο αναφοράς τόσο για τους κατοίκους του Βελιγραδίου όσο τους ξένους επισκέπτες, αφού εκεί βρίσκονται μερικά από τα πλέον γνωστά αξιοθέατα και το εμπορικό κέντρο της πόλης. 

Το «Ελληνικό Σαββατοκύριακο» στοχεύει στην ολοκληρωμένη παρουσίαση της Ελλάδας (ελληνικές επιχειρήσεις, τουρισμός, παράδοση, μουσική, γαστρονομία κ.λπ.) και ταυτόχρονα στην περαιτέρω σύσφιξη των παραδοσιακά καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας. 
 
Από ελληνικής πλευράς, εκτός από τον ΕΟΤ (Γραφείο ΕΟΤ Σερβίας), στο διήμερο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, το Mouzenidis Travel, η GlobMetropolit Turs, ο Τ.Ο. Χαλκιδικής, το Επιμελητήριο Λάρισας, η Τράπεζα Πειραιώς Σερβίας, η Super Vero, η Hrana Mediterana κ.ά. Τις εκδηλώσεις λάμπρυναν το Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας με 30μελή χορευτική ομάδα συνοδευόμενη από ορχήστρα και η επίσης λαρισαϊκή ορχήστρα “Πηνειός“, η οποία πραγματοποίησε συναυλίες και τις δύο ημέρες, ενώ κατά τη διάρκεια του διημέρου δόθηκαν και μαθήματα ελληνικού χορού (συρτάκι) με μεγάλη συμμετοχή Σέρβων. Εξάλλου, το ίδιο διάστημα σε θέατρα της περιοχής παρουσιάστηκαν η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, η παράσταση «Zoρμπάς ο Έλληνας» και το πασίγνωστο μιούζικαλ «Mamma Mia».
 
Η διοργάνωση έλαβε μεγάλη δημοσιότητα στα ΜΜΕ της Σερβίας, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός Β92 (τηλεόραση και ηλεκτρονική έκδοση) συμμετείχε ως χορηγός επικοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.