Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Athens Science Festival: Κρίση και Ανταρκτική, Στα όρια της αντοχής

Athens Science Festival: Κρίση και Ανταρκτική, Στα όρια της αντοχής

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στα πλαίσια του Athens Science Festival, τη Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, και ώρα 20:15 – 21:20, μας προσκαλεί, στο Αμφιθέατρο “Αθήνα 9.84, στη Τεχνόπολη στην Ομιλία της Chiara Montanari επικεφαλής της αποστολής στην Ανταρκτική.

Montanari-Athens_Science_Festival_8-4-16Η Montanari παθιασμένη με τα ταξίδια σε μια παρουσίαση γεμάτη εικόνες, μας προσφέρει μια μοναδική άποψη για ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της γης.

Η Chiara Montanari είναι μια Ιταλίδα μηχανικός, και κορυφαία ειδικός στη διαχείριση της καινοτομίας και στην επιβίωση κάτω από ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες. Από το 2003 συμμετείχε σε διάφορες επιστημονικές αποστολές στην Ανταρκτική, με αποτέλεσμα να αγαπήσει με πάθος αυτό το ακραίο, περίπλοκο αλλά και όμορφο περιβάλλον. Η Ανταρκτική είναι μια ήπειρος που δεν ανήκει σε κάποια χώρα, κατά συνέπεια λοιπόν, ανήκει σε όλους. Είναι σχεδόν εξολοκλήρου καλυμμένη με πάγο και μέρος της εξακολουθεί να παραμένει ανεξερεύνητο. Οι συνθήκες που επικρατούν εκεί είναι τόσο ακραίες, που μόνο λίγα είδη ζώων μπορούν να την κατοικήσουν. Για τους επιστήμονες, αποτελεί ένα υπαίθριο εργαστήριο και κάθε χρόνο, στην αρχή της καλοκαιρινής σεζόν, μετακινούνται εκεί για έρευνες πάνω στην παλαιοκλιματολογία, τις κλιματικές αλλαγές, την αστροφυσική, την ωκεανογραφία, τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και τις σχέσεις γης-ήλιου, καθώς και για έρευνες σχετικά με την ανθρώπινη προσαρμογή στις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν πιθανές μελλοντικές αποστολές στον πλανήτη Άρη. Οι επιστήμονες εργάζονται και ζουν σε ερευνητικούς σταθμούς. Οι σταθμοί αυτοί τους παρέχουν υποστήριξη για την επιβίωσή τους, καθώς και τις απαραίτητες διευκολύνσεις και υποδομές για την εγκατάσταση και τη λειτουργία των οργάνων και του επιστημονικού εξοπλισμού τους. Η Chiara, ως αρχηγός της αποστολής, είναι αυτή που πρέπει να συντονίσει τα πάντα. Η Ανταρκτική είναι ένα μέρος στο οποίο επικρατεί η ειρήνη, η επιστήμη και η ακραία ομορφιά. Είναι ωστόσο επίσης και ένα μέρος στο οποίο βασιλεύουν διάφοροι κίνδυνοι και απρόσμενες εκπλήξεις. Η δουλειά σε ένα τέτοιο περιβάλλον σημαίνει και ικανότητα για την αντιμετώπιση μιας σειράς κρίσεων, τη διαπραγμάτευση με συνθήκες έκτακτης ανάγκης και συνεχούς εξέλιξης, τη διαχείριση συγκρούσεων και την επιβίωση με πολύ περιορισμένους πόρους. Για την Chiara η έκθεση σε ένα τέτοιο περιβάλλον είναι ένα προνόμιο: «μας παρέχει τη δυνατότητα να αυξήσουμε τις προσωπικές μας αντοχές, καθώς και την ανθεκτικότητα της ομάδας μας. Μπορούμε να μάθουμε πώς να μετατρέπουμε απρόβλεπτα γεγονότα σε ευκαιρίες!».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ  (7 ΕΥΡΩ)

Η ομιλία θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.
Τα μέλη της Βιβλιοθήκης του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου θα έχουν ελεύθερη είσοδο με επίδειξη της κάρτας μέλους.

Για όλες τις ομιλίες με εισιτήριο, διατίθεται περιορισμένος αριθμός προσκλήσεων για ανέργους. Προμηθευτείτε την πρόσκλησή σας εδώ. Για την είσοδο στο αμφιθέατρο είναι απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας ανεργίας . 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.