Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στη Νάξο το 1ο Πανηγύρι Επιστημών

Στη Νάξο το 1ο Πανηγύρι Επιστημών

ΑΦΙΣΑΤο 2ο Γυμνάσιο Νάξου σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κυκλάδων και την υποστήριξη της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών Νάξου, οργανώνουν στη Νάξο ένα 2ήμερο  Πανηγύρι Επιστημών με άξονα τις Φυσικές Επιστήμες, στις  10 και 11 Απριλίου.  

Το 1ο Πανηγύρι των Επιστημών απευθύνεται τόσο στην μαθητική κοινότητα της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων όσο και στην τοπική κοινωνία. Σκοπός του είναι να φέρει τους μαθητές αλλά και το ευρύτερο κοινό πιο κοντά στις φυσικές επιστήμες, να συμπληρώσει και να αναδείξει σχετικές  ενότητες από  το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου  και να προσφέρει επιπλέον εκλαϊκευμένη γνώση και εμπειρία στους μαθητές και τους ενήλικες.
Για το σκοπό αυτό,  έχουν κληθεί  πανεπιστημιακοί καθηγητές  και ειδικοί  επιστήμονες οι οποίοι με τον ανάλογο εξοπλισμό τους θα αναπτύξουν την αντίστοιχη θεματολογία τους.
Ο τόπος διεξαγωγής είναι το Πολιτιστικό Κέντρο της πρώην Σχολής των Ουρσουλινών στο Κάστρο στη Χώρα του νησιού.
Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα λειτουργούν εκθέσεις, πάγκοι πειραμάτων και δραστηριοτήτων, στρογγυλά τραπέζια συζητήσεων και ομιλίες- διαλέξεις σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί:
 Πρόγραμμα Ομιλιών
Εκθέσεις – Πάγκοι Δραστηριοτήτων & Πειραμάτων

Κυριακή 10 Απριλίου 2016-1ος Κύκλος Ομιλιών
9:30-10:00 -Χαιρετισμοί
ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΦΥΣΙΚΗ
10:00-10:30 Η ραδιενέργεια στη ζωή μας
Λεονάρδος Χατζηανδρέου- Πυρηνικός Φυσικός, Πρόεδρος Παραρτήματος Νάξου της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος.
ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ
10:30-11:45 – «Πώς γνωρίζουμε όλα όσα γνωρίζουμε για το σύμπαν. Αστροφυσική για όλους».
Παρατήρηση του ήλιου με τηλεσκόπιο.
Ξενοφών Μουσάς – Αστρονόμος, καθηγητής Φυσικής Διαστήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), τέως Διευθυντής του Εργαστηρίου Αστροφυσικής, τέως Διευθυντής του Αστεροσκοπείου του (ΕΚΠΑ).
11:45-12:00 Διάλειμμα .
ΧΗΜΕΙΑ
12:00-12:30 «Η Μαγεία της  Χημείας» – Παρουσίαση Πειραμάτων  Χημείας
Ειρήνη Λιάπη Χημικός MSc, Στυλιανός Γιαμπουράς Χημικός, Σοφία Κρητικού 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.