Αρχική Αεροπορικά Νέα Με drone συγκρούσθηκε αεροσκάφος της BA

Με drone συγκρούσθηκε αεροσκάφος της BA

A mock-up of the British Airways Airbus A380.Aεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από τη Γενεύη φέρεται να συγκρούσθηκε με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) την ώρα της προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Χίθροου, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα, όπως ανακοίνωσαν οι βρετανικές αστυνομικές αρχές.

Στο Airbus A320 της British Airways, που εκτελούσε την πτήση BA727 από Γενεύη προς Λονδίνο, επέβαιναν συνολικά 132 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα.

Το αεροσκάφος κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια. Όμως μετά την προσγείωση, ο πιλότος ανέφερε ότι ένα αντικείμενο -που θεωρείται ότι ήταν drone- είχε προσκρούσει στο μπροστινό τμήμα του αεροσκάφους. 

Οι αρχές έχουν διατάξει να γίνουν έρευνες, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί σε συλλήψεις. «Το αεροσκάφος μας προσγειώθηκε με ασφάλεια, εξετάσθηκε λεπτομερώς από τους μηχανικούς μας και έλαβε έγκριση για την επόμενη πτήση», δήλωσε στο BBC εκπρόσωπος της British Airways.

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε ότι είναι ανεπίτρεπτη η διεξαγωγή πτήσεων από drones κοντά σε αεροδρόμια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.