Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Έλεγχο διεξάγει η Airbnb για παράνομα καταλύματα στο Παρίσι

Έλεγχο διεξάγει η Airbnb για παράνομα καταλύματα στο Παρίσι

Έλεγχο διεξάγει η Airbnb για παράνομα καταλύματα στο Παρίσι

Έλεγχο καλείται να διεξάγει η Airbnb για παράνομα καταλύματα στο Παρίσι, καθώς πολλοί από τους οικοδεσπότες της φαίνεται να μην πληρούν τους κανονισμούς διαμονής και ενοικίασης κατοικιών την πόλης. Σε συνεργασία με το Δήμο Παρισιού, η εταιρεία θα προβεί σε επικοινωνία με εν δυνάμει παράνομους Airbnb οικοδεσπότες, προκειμένου να διευθετήσει την κατάσταση.
Καθώς το Παρίσι αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό της Airbnb, o αριθμός των καταλυμάτων αυξήθηκε από 40 σε 60.000 μέσα στους τελευταίους 12 μήνες. Ωστόσο, τόσο οι κάτοικοι της πόλης όσο και οι τοπικές αρχές θεωρούν την εξέλιξη αυτή προβληματική όσον αφορά τη διαθεσιμότητα χώρων μόνιμης διαμονής. Πολλοί Airbnb οικοδεσπότες είτε χρησιμοποιούν τη σελίδα για να νοικιάσουν περισσότερους από έναν χώρους κατοικίας είτε δεν τηρούν το νομικό πλαίσιο σχετικά με τη βραχυπρόθεσμη ενοικίαση χώρων διαμονής.

Ξεκινώντας άμεσα, από αυτό το μήνα, η Airbnb θα διεξάγει έλεγχο για παράνομα καταλύματα στο Παρίσι, επικοινωνώντας με οικοδεσπότες που απ’ ότι φαίνεται νοικιάζουν την κύρια κατοικία τους για περισσότερους από τέσσερις μήνες ή διαθέτουν προς ενοικίαση ένα σπίτι στο οποίο δεν κατοικούν. Στο Παρίσι, κάτι τέτοιο συνεπάγεται με αίτηση προκειμένου να αλλάξει η άδεια χρήσης της κατοικίας, ώστε αυτή να θεωρείται πλέον ιδιοκτησία προς οικονομική εκμετάλλευση. Η μη τήρηση αυτής της πρακτικής τιμωρείται με πρόστιμο έως και 25.000 ευρώ.

“Η ενοικίαση ενός καταλύματος είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να αναδειχθεί το Παρίσι και να αυξηθούν οι οικονομικές ευκαιρίες για τους κατοίκων του, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να συμβεί εις βάρος της εύρεσης κατοικιών σε λογικές τιμές”, δήλωσε ο Jean-Francois Martins, ο αντιδήμαρχος της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.