Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων: Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας Ίδρυσης

Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων: Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας Ίδρυσης

Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων_2 Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων_1Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η Τελετή Υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με Σκοπό την Ίδρυση «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων», στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, την οποία διοργάνωσε ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψινάκης.

Στην τελετή παραβρέθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής,  η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Ουνέσκο κυρία Αικατερίνη Τζιτζικώστα, ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα κ. Τζόου Σιαολί, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης κ. Δημήτρης Παντερμαλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Αξίζει να αναφερθεί πως στην  Αμφικτυονία συμμετέχουν οι Δήμοι όλης της χώρας που έχουν επισκέψιμους μουσειακούς ή αρχαιολογικούς χώρους με πλούσια ιστορία.  


Βασική επιδίωξή της είναι η προώθηση και βέλτιστη οργάνωση του ελληνικού πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο και η σωστή διαχείριση των θεμάτων του, όπως η προστασία, η διεκδίκηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ενώ στους στόχους της  περιλαμβάνεται και η διεκδίκηση και επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.
 
«Αυτή η κίνηση θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τον πολιτισμό τον τουρισμό, την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα για τη χώρα μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος όπως προαναφέραμε είχε και πρωτοβουλία για την ίδρυση του θεσμού.
 
Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι «το παρελθόν μας εκπλήσσει με την επικαιρότητά του και σήμερα η έννοια της Αμφικτυονίας είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ».
Όπως είπε, μέσα από την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαραθώνα αναδεικνύεται και πάλι η σημασία της συνύπαρξης των εννοιών, ‘’Πόλις-Πολιτεία-Πολίτης-Πολιτική-Πολιτισμός’’ και κατέληξε:
«Έχουμε ανάγκη από σύγχρονους ιερομνήμονες. Να μην υποκύψουμε στο παρακράτος της μιζέριας χάνοντας αυτή την ευκαιρία που μας δίνεται. Έχουμε ανάγκη και υποχρέωση να αγκαλιάσουμε την ευκαιρία αυτή. Έχουμε ανάγκη από πολίτες και όχι από υπηκόους».
 
Ο Υπουργός ΕΣΔΑ, χαρακτήρισε την υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής και ως ένα μήνυμα που θα φτάνει εκτός συνόρων.
 
Τη Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου
 
Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών ΠόλεωνΕκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, απεύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στον Μαραθώνα και τη μεγάλη σημασία της περιοχής και στη συνέχεια υπόγραψε το Πρωτόκολλο Συνεργασίας.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.