Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά FEAST Greece στο SOUTH BY SOUTHWEST, το μεγαλύτερο φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργικότητας, στο...

FEAST Greece στο SOUTH BY SOUTHWEST, το μεγαλύτερο φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργικότητας, στο Austin TX

ΤΟ FEAST GREECE ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ SOUTH BY SOUTHWEST®, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΩΣΤΙΝ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 – 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Feast_25_2_16Το FEAST Greece, η πρώτη offline πλατφόρμα crowdfunding στην Ελλάδα, επιλέχθηκε από την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, ώστε να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργικότητας, το South by Southwest® (SXSW®). Η συμμετοχή του θα περιλαμβάνει παρακολούθηση του Interactive τμήματος του φεστιβάλ καθώς και παρουσίαση του επιχειρηματικού πλάνου στο ελληνικό περίπτερο του SXSW® Startup Expo που διοργανώνει το International Accelerator,  με την υποστήριξη του Hellenic Initiative και της Πρεσβείας από τις 10 μέχρι και τις 15 Μαρτίου 2016.

Πρόκειται για τη δεύτερη ελληνική αποστολή που στέλνει η Πρεσβεία των Η.Π.Α.  στο δημοφιλές φεστιβάλ τα τελευταία δύο χρόνια. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση του επιχειρηματικού πνεύματος της αποστολής μέσα από την καλλιέργεια επαφών, η παρουσίαση των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουν, η αναζήτηση συνεργασιών και κεφαλαίων, καθώς και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας. 

Όπως δηλώνει ο Διευθυντής Δημοσίων Υποθέσεων της πρεσβείας Thomas J. PierceΜέρος της αποστολής μας στην Ελλάδα είναι η ανάδειξη προς το ελληνικό κοινό αμερικανικών μοντέλων και δράσεων από το χώρο των επιχειρήσεων, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Ένα παράλληλο κομμάτι είναι η δημιουργία συνεργασιών. Για αυτό το λόγο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επιχορηγούμε μια ελληνική αποστολή από τη δημιουργική οικονομία να συμμετάσχει στο SXSW®. Στο φεστιβάλ αυτό παρουσιάζονται όλες οι καινοτομίες και οι τάσεις για το μέλλον. Εκεί συναντάς τα πάντα από πρεμιέρες ταινιών και pop up συναυλίες μέχρι πολυτελείς παρουσιάσεις προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας. Καντίνες με απίστευτο φαγητό και ορδές επενδυτών που ψάχνουν για το επόμενο ανατρεπτικό επιχειρηματικό σχέδιο. Χαίρομαι ιδιαίτερα που έχουμε ανακαλύψει ξανά μια ομάδα καινοτόμων ανθρώπων που κάνουν εξαιρετική δουλειά μέσα στις αντίξοες συνθήκες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Ανάμεσά τους μια παραγωγός ταινιών, τρεις διοργανωτές πολιτιστικών φεστιβάλ, ένας εκπαιδευτικό ρομποτικής, και φυσικά έναν εκπρόσωπο από το FEAST. Το FEAST αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που συνδυάζει το επιχειρηματικό πνεύμα και τον δημιουργικό οίστρο που θέλει να αναδείξει το SXSW®. Είμαι βέβαιος πως κάθε απεσταλμένος θα κάνει επαφές εντός και εκτός του τομέα του με αποτέλεσμα την περαιτέρω σύνδεση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας“.

Το 23ο διεθνές South by Southwest Interactive Festival® (SXSW®) αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη διοργάνωση στο είδος της σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς σε διάστημα πέντε ημερών πραγματοποιούνται μια σειρά από συναρπαστικά workshops, πρωτότυπες παρουσιάσεις σε πάνελ με τη συμμετοχή των guru της ψηφιακής τεχνολογίας, δεκάδες διαδραστικές εκδηλώσεις δικτύωσης, στις οποίες φιλοξενούνται ηγέτες της δημιουργικής βιομηχανίας, καθώς και άλλα ειδικά προγράμματα που προβάλλουν ο,τι πιο σύγχρονο και καινοτόμο έχει να προσφέρει η δημιουργική οικονομία με στόχο τη διείσδυση στην παγκόσμια αγορά. Το SXSW Interactive® προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερα από 300.000 άτομα στην πόλη του Τέξας και έχει γίνει το σημείο αναφοράς για να ανακαλύψει κανείς την τεχνολογία του αύριο σήμερα.

«Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία που μας δίνεται και την οποία σκοπεύουμε να κεφαλαιοποιήσουμε στο έπακρο. Στόχος μας στο SXSW® είναι να παρακολουθήσουμε και να εμπνευστούμε από τις νέες τάσεις στη συμμετοχική χρηματοδότηση, την ενεργοποίηση του κοινού και την ψηφιακή επικοινωνία και παράλληλα να καλλιεργήσουμε τις επαφές εκείνες που θα μας οδηγήσουν στα επόμενα βήματα του εγχειρήματος μας στην Ελλάδα» σημειώνει η συνιδρύτρια του FEAST Greece, Αργυρώ Μπαράτα.

Το FEAST Greece, που στοχεύει στη διάδοση της χρήσης του crowdfunding ως εργαλείο εναλλακτικής μικροχρηματοδότησης και στην υποστήριξη των δημιουργών που επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν για να υλοποιήσουν τα επαγγελματικά σχέδιά τους, στα δύο χρόνια από την ίδρυσή του, έχει πραγματοποιήσει οκτώ εκδηλώσεις συλλογικής χρηματοδότησης δημιουργικών ιδεών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Συνολικά παρουσίασε 36 προτάσεις σε ένα κοινό μεγαλύτερο από 1.000 άτομα, το οποίο γνώρισε από κοντά επιχειρηματικές και δημιουργικές πρωτοβουλίες και χρηματοδότησε τα νικητήρια πρότζεκτ με περισσότερα από 8.500€.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.