Αρχική Μουσεία Ανοίγει το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ευρώπης στον πυθμένα του ισπανικού νησιού...

Ανοίγει το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ευρώπης στον πυθμένα του ισπανικού νησιού Lanzarote

Για κάποιον που θα ήθελε να έχει την αίσθηση ενός ναυαγίου, δημιουργήθηκε ο τέλειος προορισμός.

Underwater Atlantic MuseumΠροσβάσιμο μόνο για δύτες, ανοίγει το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ευρώπης στον πυθμένα του ισπανικού νησιού Lanzarote.

Το Atlantic Museum στο θαλάσσιο πυθμένα του  κόλπου Las Coloradas, έχει αρχίσει την εγκατάσταση γλυπτών του διεθνούς καλλιτέχνη Jason deCaires Taylor εμπνευσμένων από «την υπεράσπιση του ωκεανού.”

Underwater Atlantic MuseumΟ DeCaires Taylor έχει προμηθεύσει παρόμοια και σε άλλα υποβρύχια μουσεία στις Μπαχάμες, το Μεξικό και τις Αντίλλες.

Το έργο του, κατασκευασμένο από φιλικό προς το περιβάλλον σκυρόδεμα, απεικονίζει σκηνές από την καθημερινή ζωή και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση στα ζητήματα τω ωκεανών.

Underwater Atlantic MuseumΒυθισμένες μεταξύ 12 και 15 μέτρων, οι αινιγματικές ανθρώπινες μορφές θα αποτελούν μέρος ενός τεχνητού υφάλου, που θα ενεργήσουν και ως τόπος αναπαραγωγής για τα τοπικά είδη.

Στα γλυπτά περιλαμβάνονται ένα με τίτλο «Περιεχόμενο» – που δείχνει ένα ζευγάρι να λαμβάνει μια ενάλια selfie. Ενώ ”Το Rubicon”, περιλαμβάνει 35 ανθρώπινες φιγούρες με τα πόδια κάτω από τα κύματα.

underwater-museumjason-decaires-taylor-sculpture-4

 

 

jason-decaires-taylor-sculpture-5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.