Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά “Meeting the Odyssey” Τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου συνάντηση με τους συντελεστές της...

“Meeting the Odyssey” Τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου συνάντηση με τους συντελεστές της δράσης στην Ελευσίνα

“Meeting the Odyssey” Το ταξίδι ολοκληρώνεται με την επίσκεψη του σκάφους στην Ελλάδα

The Odyssey_mΟι τελευταίες περιπέτειες του “Meeting the Odyssey” στην Ελλάδα. Ως φόρο τιμής στον Οδυσσέα, ως υπενθύμιση του τόπου που γεννήθηκε ο πολιτισμός μας, ως δήλωση αλληλεγγύης το “Meeting the Odyssey” με τις παραγωγές του θα περιοδεύσει στην Ελλάδα!

Με αφορμή την παρουσίαση της ευρωπαϊκής δράσης “Meeting the Odyssey”, η Ελευσίνα21 προσκαλεί τους εκπροσώπους των ελληνικών πόλεων που έχουν θέσει υποψηφιότητα για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 σε μία συνάντηση δικτύωσης τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου στις 16:30 στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ελευσίνας.

 

Σε συνέχεια των πρώτων συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο, αναφέρει η πρόσκληση, σχετικά με τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας ανάμεσα στις ελληνικές υποψήφιες πόλεις, η Ελευσίνα  καλεί τις υποψήφιες πόλεις να συζητήσουν τη δημιουργία θεματικών υποδικτύων και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων που στοχεύουν στην πολιτιστική συνεργασία.

Αφορμή για τη συζήτηση είναι η δράση “Meeting the Odyssey”, η οποία αποτελεί ένα πολυετές πρόγραμμα συνεργασίας με συνεργάτες από 11 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Πολιτισμός». Με βάση το μύθο της Οδύσσειας, μία ομάδα 40 καλλιτεχνών από 11 διαφορετικές χώρες διασχίζουν την Ευρώπη από τη Βαλτική μέχρι τη Μεσόγειο με ιστιοπλοϊκό σκάφος. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, καταγράφουν τις σύγχρονες οδύσσειες των Ευρωπαίων πολιτών και με βάση αυτό το υλικό δημιουργούν τέσσερις κεντρικές παραστάσεις καθώς και μια σειρά επιτόπιων παραστάσεων και δράσεων.

Το ταξίδι ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2016 με την επίσκεψη του σκάφους στην Ελλάδα, οπότε και όλο το υλικό του τετραετούς ταξιδιού θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο. Η δράση έχει χρηματοδοτηθεί από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Πολιτισμός», επιτυγχάνοντας υψηλότατη βαθμολογία στην αξιολόγηση (98/100).

Στόχος της συνάντησης είναι η δικτύωση με πιθανούς συνεργάτες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες – θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε εκπροσώπους των πολιτιστικών οργανισμών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στη δράση – και η καλύτερη κατανόηση των παραγόντων επιτυχίας και της πολυπλοκότητας της διαχείρισης τέτοιων δράσεων.

Παράλληλα, η δράση αυτή καθεαυτή μπορεί να γίνει μία ευκαιρία συνεργασίας για την εξέλιξη του δικτύου ανάμεσα στις υποψήφιες πόλεις.

Το πρόγραμμα της συνάντησης:
16:30 – 17:00 Γνωριμία με τους εκπροσώπους πολιτιστικών οργανισμών από διάφορες χώρες της Ευρώπης που συμμετέχουν στη δράση “Meeting the Odyssey”
(γλώσσα εργασίας: αγγλικά)
17:00 – 18:30 Τα «κλειδιά» της επιτυχίας για ευρωπαϊκές δράσεις συνεργασίας (προετοιμασία – υλοποίηση – αντίκτυπος)
(γλώσσα εργασίας: αγγλικά)

18:30 – 19:30 Συζήτηση με θέμα συγκεκριμένες δράσεις πολιτιστικής συνεργασίας ανάμεσα στις ελληνικές υποψήφιες πόλεις
(γλώσσα εργασίας: ελληνικά)


Τηλ. επικοινωνίας Eleusis2021: 2105565613

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.