Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Έκρηξη στη Κωνσταντινούπολη, με 10 νεκρούς, κοντά στην Αγιά Σοφιά

Έκρηξη στη Κωνσταντινούπολη, με 10 νεκρούς, κοντά στην Αγιά Σοφιά

ImageHandlerΔέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε στις 10:20 το πρωί στο κέντρο της πιο τουριστικής περιοχής της Κωνσταντινούπολης, κοντά στην Αγιά Σοφιά, στην πλατεία Σουλταναχμέτ. 

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε στάση του τραμ, όπου περίμεναν αρκετοί πολίτες και τουρίστες. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι οι νεκροί είναι ασιατικής καταγωγής, ενώ στο σημείο την ώρα της έκρηξης βρισκόταν και ένα γκρουπ γερμανών τουριστών. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ, εννέα από τους νεκρούς είναι Γερμανοί.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα με βομβιστή αυτοκτονίας. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet ότι είδε άτομο που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά στον τόπο της έκρηξης. Η εφημερίδα σημειώνει ότι πρόκειται για μία επιβεβαιωμένη πληροφορία. Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο βομβιστής κινήθηκε προς μια ομάδα τουριστών που περίμενε να επισκεφθεί το Μπλε Τζαμί, ενώ αυτόπτης μάρτυρας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, είπε πως είδε ανθρώπινα μέλη διασκορπισμένα στο σημείο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.