Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΤΑΙΠΕΔ: Την Τρίτη 12 ανοίγουν οι προσφορές για τον ΟΛΠ

ΤΑΙΠΕΔ: Την Τρίτη 12 ανοίγουν οι προσφορές για τον ΟΛΠ

OLP_ΟΛΠΣτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, τη Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2014, πρόκειται να ανοιχτούν οι προσφορές για τον ΟΛΠ.

Ο κινεζικός γίγαντας Cosco είναι ο μοναδικός υποψήφιος που έχει επιβεβαιώσει ότι κατέθεσε δεσμευτική προσφορά και το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται βασικά στο ύψος του οικονομικού ανταλλάγματος που προσφέρει η κινεζική εταιρεία.

Η προσφορά της Cosco αφορά το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ, αλλά η αγορά θα γίνει σε δύο φάσεις καθώς αρχικά θα αποκτήσει το 51% και το υπόλοιπο ποσοστό εντός 5ετίας, υπό την προϋπόθεση της υλοποίησης επενδύσεων αξίας 350 εκατομμυρίων ευρώ.

Εκτός από την Cosco είχαν εξουσιοδοτηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ να υποβάλουν προσφορές και άλλες 2 εταιρείες από την Δανία και τις Φιλιππίνες. Εάν το τίμημα της Cosco είναι μεγαλύτερο από την αποτίμηση που έχουν κάνει οι δύο οίκοι, το ΤΑΙΠΕΔ θα κάνει αποδεκτή την προσφορά και θα κατακυρώσει τον διαγωνισμό ακόμη και αν είναι ο μοναδικός ενδιαφερόμενος.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η προσφορά της Cosco για το 67% των μετοχών του ΟΛΠ ίσως αγγίξει τα 400 εκατ. ευρώ. Ο οργανισμός αποτιμάται στο χρηματιστήριο περί τα 350 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.