Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ολοκλήρωσε τις διαδικασίες το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας για το πρώτο υδατοδρόμιο...

Ολοκλήρωσε τις διαδικασίες το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας για το πρώτο υδατοδρόμιο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΥδροπλάναΑνάδοχος  της διαδικασίας αδειοδότησης του Υδατοδρομίου της Καλαμάτας ορίστηκε η Hellenic Seaplanes  μετά την επιτυχή αξιολόγηση της από την επιτροπή του ΔΛΤ Καλαμάτας, βάζοντας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο δίκτυο των υδατοδρομίων. Η Hellenic Seaplanes  θα προχωρήσει με γρήγορα βήματα να καταθέσει τον φάκελο αδειοδότησης του υδατοδρομίου  Καλαμάτας  έτσι ώστε να προλάβει να ενταχθεί ως προορισμός  στην επόμενη τουριστική περίοδο του 2016.
Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση σήμερα, με την ανάθεση της αδειοδότησης  του υδατοδρομίου. Η Καλαμάτα όπως όλα δείχνουν θα αποκτήσει την πρώτη άδεια υδατοδρομίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δημιουργώντας  και την κεντρική βάση του δικτύου  στην Πελοπόννησο, όπου θα ξεκινάνε δεκάδες προορισμοί. Σε δήλωση του ο Δήμαρχος είπε «Η λειτουργία του Υδατοδρομίου αποτελεί προτεραιότητα μας, καθότι είμαι πεπεισμένος για την αναγκαιότητα χρήσης στην πόλη μας, του μέσου αυτού της μεταφοράς. Το υδροπλάνο θα προσφέρει μια γρήγορη οικονομική και ασφαλή μεταφορά προσώπων και αγαθών, αλλά παράλληλα θα συμβάλει στο να προσελκύσουν περισσότερες τουριστικές δραστηριότητες αλλά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας»

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Χάρης Βγενής είπε “Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας έχει κάνει ίσως το πιο σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη υδατοδρομίων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πολύ σύντομα θα έχουμε ένα σημαντικό δίκτυο με προορισμούς  που θα εξυπηρετούν τους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες με ένα νέο τουριστικό προϊόν.” Επισήμανε επίσης τις συνέργειες ανάπτυξης υδατοδρομίου και αεροπορικών συνδέσεων με υδροπλάνα όσον αφορά τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, με τον αυτοκινητόδρομο και το διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος  της εταιρείας Hellenic Seaplanes S.A. κ. Νικόλας Χαραλάμπους  είπε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την έναρξη διαδικασιών αδειοδότησης του υδατοδρομίου Καλαμάτας, γιατί είναι ένας σημαντικός προορισμός για το δίκτυο και θα  δώσει νέα δυναμική στην προσπάθεια να αναπτυχθούν περισσότερα υδατοδρόμια στην περιοχή της Πελοποννήσου.»

Στην συνέχεια είπε “ Αναμένεται μέσα στο 2016 να λειτουργεί ένα βιώσιμο δίκτυο υδατοδρομίων, που θα δώσει μια νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας. Η πολιτική βούληση της ηγεσίας της χώρας είναι ξεκάθαρη όσο αφορά την λειτουργία των υδροπλάνων και είναι πλέον ορατό το σημείο έναρξης των πρώτων πτήσεων. Όλα τα θέματα που καθυστερούσαν την αποθαλάσσωση των υδροπλάνων είτε έχουν λυθεί είτε είναι κοντά στην λύση τους με πιθανή μια τροποποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι ενθαρρυντικά και σύντομα αναμένεται να εκδοθούν οι πρώτες άδειες λειτουργίας υδατοδρομίων. Η εταιρεία μας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την κατάρτιση στελεχών για τη Λειτουργία και τη Διαχείριση Υδατοδρομίων ”

Μέχρι σήμερα πάνω από 50 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης και μόνο ένα με άδεια λειτουργίας. Η ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου υδατοδρομίων θα δώσει ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα στηρίξει την εξυπηρέτηση ασθενών με  αεροδιακομιδές, τόσο για τους Έλληνες  όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.