Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Μεταφέρεται το 2016 η δωρεά του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος στο Εθνικό Μουσείο...

Μεταφέρεται το 2016 η δωρεά του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Celestyal Cruises

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης_9Προγραμματισμένη συνάντηση με κλιμάκιο του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος είχε τη Παρασκευή το απόγευμα ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς, στην ατζέντα της οποίας συμπεριλήφθηκε και η απόφαση του Ιδρύματος να απεντάξει τη δωρεά των €3.000.000 για το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από το τρέχον σύστημα υλοποίησής του και να την επανεντάξει στο επόμενο φορολογικό έτος.

Η απόφαση ελήφθη για καθαρά λογιστικούς λόγους, προκειμένου να κλείσει ο ετήσιος ισολογισμός του Ιδρύματος, μετά την αδυναμία του ΕΜΣΤ (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εποπτευόμενο από το ΥΠΠΟΑ) να τηρήσει το προαπαιτηθέν χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση από το Ι.Σ.Ν. για την καταβολή της δωρεάς.

Σημειώνεται ότι τον τελευταίο μήνα, ο Υπουργός έχει συναντηθεί και ενημερωθεί διαδοχικά για την πορεία του ΕΜΣΤ από την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΕΜΣΤ κ. Κατερίνα Κοσκινά, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γιώργο Παπαναστασίου, αλλά και σχετικούς φορείς και πρόσωπα.

Από την πλευρά του ΥΠΠΟΑ, έχουν υλοποιηθεί και δρομολογηθεί όλα τα αιτήματα της παρούσας διοίκησης του ΕΜΣΤ, προκειμένου να τηρηθεί το απαιτηθέν χρονοδιάγραμμα της δωρεάς. Συγκεκριμένα:

– Έχουν καταβληθεί τα έξοδα μετεγκατάστασης του ΕΜΣΤ, παρά τις δυσκολίες εκταμίευσής τους.
– Οι πιστώσεις που έχουν διατεθεί για το ΕΜΣΤ το 2015 από τον Τακτικό Προϋπολογισμό ανέρχονται στο ποσό των 420.000,00 ευρώ. Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έχει εκδοθεί απόφαση κατανομής πίστωσης ύψους 2.000.000,00 ευρώ, η οποία θα εκταμιευθεί άμεσα.
– Με πρωτοβουλία του ΥΠΠΟΑ, ενεκρίθησαν από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προσλήψεις προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ που θα στελεχώσουν το ΕΜΣΤ.
– Τέλος, βρίσκεται στην τελική ευθεία η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που καθορίζει τον Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας του ΕΜΣΤ που εκκρεμούσε εδώ και χρόνια.

Μολαταύτα και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του ΥΠΠΟΑ, η Μουσειολογική Μελέτη, απαραίτητη για την έναρξη λειτουργίας του ΕΜΣΤ, η οποία θα έπρεπε να έχει κατατεθεί από το ΕΜΣΤ από την αρχή της χρονιάς, δεν έχει κατατεθεί ούτε καν ως προσχέδιο στο Συμβούλιο Μουσείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.