Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 17ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ SPECOM 2015

17ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ SPECOM 2015

logo-congress_engoldair_congress_901636493Το διεθνές συνέδριο SPECOM, (Speech & Computer–Ομιλία & Υπολογιστής), που έδωσε το παρόν σε μεγάλες μητροπόλεις της Ευρώπης, επιστρέφει έπειτα από 10 χρόνια και πάλι στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Μόσχας MSLU (Moscow State Linguistic University) και το Ινστιτούτο SPIIRAS (Institute for Automation of the Russian Academy of Sciences) της Αγίας Πετρούπολης.

Το 17ο Διεθνές Συνέδριο SPECOM 2015 θα πραγματοποιηθεί στις 20-24 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο TITANIA Athens και τη Γραμματειακή Υποστήριξη/Διαμονή Συμμετεχόντων έχει αναλάβει η Goldair Congress.
Το αντικείμενο του συνεδρίου είναι η επικοινωνία ανθρώπου – μηχανής (υπολογιστή) με ομιλία (φυσική γλώσσα). Η επικοινωνία ανθρώπου-μηχανής θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους τομείς της πληροφορικής, με κορωνίδα την επικοινωνία μέσω ομιλίας. Θεωρείται ως το σημείο τομής μεταξύ της πληροφορικής, της γνωστικής ψυχολογίας, της κοινωνικής ψυχολογίας, της γλωσσολογίας και ακόμα περισσότερων γνωστικών πεδίων. Μελετά την αλληλοεπίδραση μεταξύ χρηστών- υπολογιστών, στο επίπεδο της διεπαφής χρήστη (user interface) και τις αρχές που διέπουν την μεταξύ τους επικοινωνία, καθορίζοντας τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την αξιοποίηση πληροφοριακών συστημάτων μέσω κατάλληλου λογισμικού και υλικού.
Στο συνέδριο θα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα, οι οποίοι εξειδικεύονται στα γνωστικά πεδία της αλληλοεπίδρασης ανθρώπου-μηχανής, της γλωσσικής τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης.
Το SPECOM 2015 υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών (UoP), το Πανεπιστήμιο της Μόσχας (MSLU), το Ινστιτούτο SPIIRAS (Institute for Automation of the Russian Academy of Sciences) της Αγίας Πετρούπολης, το Πανεπιστήμιο ITMO, τη Διεθνή Ένωση ISCA (International Speech Communication Association), το Κέντρο Τεχνολογίας Ομιλίας της Μόσχας (Speech Technology Center) και τον Εκδοτικό Οίκο Springer (Lecture Notes in Artificial Intelligence).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.