Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Μήνυμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ξενοδόχων με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού...

Μήνυμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ξενοδόχων με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (27-09-2015)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων“Στην τρέχουσα, τόσο δύσκολη όσο και σύνθετη συγκυρία για την ελληνική οικονομία και τον τουρισμό, το βαθύτερο μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού – «Ένα δισεκατομμύριο τουρίστες, ένα δισεκατομμύριο ευκαιρίες», δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο.

Η συνεισφορά του τομέα Τουρισμού και Ταξιδιών στο ΑΕΠ, στην περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη,  στην απασχόληση, στη διάχυση εισοδήματος, στην παραγωγή, σε σειρά άλλων κλάδων της οικονομίας και παραγωγικών δραστηριοτήτων, αναγνωρίζεται και υποστηρίζεται παγκοσμίως.
Για την Ελλάδα και ειδικά σε αυτό το περιβάλλον της βαθιάς κρίσης, ο τουρισμός έχει αποδείξει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι αποτελεί πολύτιμο πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.  Προσφέρει δε ευκαιρίες και στηρίγματα στις προσπάθειες εξόδου από την κρίση και επιστροφής της χώρας σε τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης.
Η ξενοδοχειακή επιχείρηση είναι η ραχοκοκαλιά της τουριστικής οικονομίας. Είναι, ζωντανό «κύτταρο» του οικονομικού, παραγωγικού και κοινωνικού ιστού. Είναι ένα από τα κομβικά επίκεντρα κάθε τόπου, συνεισφέροντας στην απασχόληση, στην κατανάλωση, στη δημιουργία εισοδήματος και ανάπτυξης.
Πολιτεία και ιδιωτικός τομέας, πρέπει να συνεργαστούν άμεσα και διεξοδικά, στην εφαρμογή πολιτικών και δράσεων που αφενός μεν θα θωρακίσουν και θα υποστηρίξουν την ελληνική Ξενοδοχία, αφετέρου δε, θα μεγιστοποιήσουν τη συνεισφορά του κλάδου, διαχέοντας τα οφέλη της, σε ακόμα μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας και της κοινωνίας”.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.