Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ενδιαφέρουσες οι μεταβολές στις ξενοδοχειακές τιμές για το Σεπτέμβριο – Η Αθήνα...

Ενδιαφέρουσες οι μεταβολές στις ξενοδοχειακές τιμές για το Σεπτέμβριο – Η Αθήνα παραμένει ανάμεσα στις οικονομικότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Athens-AcropolisΜε την Ελλάδα να παραμένει πόλος έλξης τουριστών και κατά το Σεπτέμβριο, βάσει προηγούμενης έρευνας της trivago, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έγκειται στη μέση τιμή που θα κληθούν να πληρώσουν ανά διανυκτέρευση οι τουρίστες κατά αυτό το μήνα.

Πόσο κοστίζει η διαμονή για το μήνα Σεπτέμβριο για τους ελληνικούς προορισμούς και σε ποια επίπεδα κυμαίνονται οι ξενοδοχειακές τιμές μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων;  Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) ) για το μήνα Σεπτέμβριο 2015, για διεθνείς, αλλά και εθνικούς προορισμούς.

Σύγκριση μέσων ξενοδοχειακών τιμών σε ευρωπαϊκές πόλεις:

Η ελληνική πρωτεύουσα, παρότι παρουσιάζει αύξηση στη μέση ξενοδοχειακή τιμή της, τόσο σε μηνιαία, όσο και σε ετήσια βάση, της τάξεως του 12 και 18 τοις εκατό αντίστοιχα, διατηρεί τη θέση που είχε και τον προηγούμενο μήνα μεταξύ των οικονομικότερων ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Η μέση ξενοδοχειακή τιμή της Αθήνας διαμορφώνεται στα 127 ευρώ ανά διανυκτέρευση.  Η ακριβότερη μέση τιμή συναντάται και αυτό το μήνα στο Μονακό, όπου οι επισκέπτες θα κληθούν να πληρώσουν για τη διανυκτέρευσή τους, κατά μέσο όρο, το ποσό των 369 ευρώ, 2 σχεδόν τοις εκατό περισσότερο από το αντίστοιχο ποσό που είχε διαμορφωθεί κατά τον περσινό Σεπτέμβρη, αλλά 22 τοις εκατό χαμηλότερα συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές του Λονδίνου, του Άμστερνταμ και του Παρισιού, προορισμών που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, ειδικά κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Πιο συγκεκριμένα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι και οι τρεις αυτοί προορισμοί είχαν μόνο αυξήσεις, τόσο συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, όσο και σε σχέση με τον περασμένο μήνα, με εξαίρεση το Παρίσι, όπου οι ξενοδοχειακές τιμές μειώθηκαν κατά 4 τοις εκατό συγκριτικά με το Σεπτέμβριο του 2014.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται ενδεικτικά οι μέσες τιμές 15 από τις 50 ευρωπαϊκές πόλεις που εξετάστηκαν:

trivago_image001_8_9_15

 

Τη λίστα με το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης για τις 50 ευρωπαϊκές πόλεις που περιλαμβάνονται στο tHPI Σεπτεμβρίου μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

 

Μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών ελληνικών προορισμών

Μπορεί ο Σεπτέμβρης να είναι ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού, αλλά αποτελεί μια καλή χρονική επιλογή για διακοπές σε ελληνικούς προορισμούς, αφού ο καιρός παραμένει καλός και οι τιμές των καταλυμάτων είναι αρκετά οικονομικότερες. Μάλιστα, οι ξενοδοχειακές τιμές, με εξαίρεση των Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, παρουσίασαν κατά κύριο λόγο μειώσεις συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι μεταβολές σε ετήσια βάση είναι αρκετά χαμηλές, τόσο προς τα πάνω, όσο και προς τα κάτω.

Πιο αναλυτικά, η Σαντορίνη και η Μύκονος, οι ελληνικοί προορισμοί με τις υψηλότερες τιμές κατά τον προηγούμενο μήνα, παρουσιάζουν αξιοσημείωτες μειώσεις στις τιμές τους συγκριτικά με τον Αύγουστο, αλλά και συγκριτικά με τον περασμένο Σεπτέμβρη. Συγκεκριμένα, η μέση τιμή διανυκτέρευσης στη Σαντορίνη διαμορφώνεται στα 248 ευρώ, 40 τοις εκατό χαμηλότερη συγκριτικά με τον Αύγουστο. Στη Μύκονο, η αντίστοιχη μειωτική μεταβολή αγγίζει το 55 τοις εκατό, ενώ συγκριτικά με τον περσινό Σεπτέμβρη, τόσο η Σαντορίνη, όσο και η Μύκονος είναι οικονομικότερες κατά 4 και 5 τοις εκατό αντίστοιχα.

Αρκετά μεγάλες μειώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις τιμές των ξενοδοχείων των Ιονίων νησιών, αλλά και των νησιών του Αργοσαρωνικού, με την Ύδρα να έχει κατά 54 τοις εκατό χαμηλότερες τιμές, από αυτές του Αυγούστου. Αντίστοιχα μεγάλη μείωση είχαν και οι τιμές των ξενοδοχείων της Πάργας, οι οποίες τώρα είναι κατά 45 τοις εκατό χαμηλότερες.

Το Ηράκλειο και τα Χανιά, έχουν επίσης μειώσει τις ξενοδοχειακές τους τιμές, κατά 2 και 17 τοις εκατό αντίστοιχα, αυξάνοντας, ωστόσο, λίγο το ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι τουρίστες συγκριτικά με τον περσινό Σεπτέμβρη.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι κυριότερες μεταβολές στις μέσες ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών για το μήνα Σεπτέμβριο:

trivago_image0028_9_15

 

 
*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.
 

O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της www.trivago.gr (tHPI) δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται σε περισσότερες από δύο εκατομμύρια καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago από 80 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα. Η trivago αποθηκεύει τις αναζητήσεις κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα. Το tHPI αντανακλά τις ξενοδοχειακές τιμές της online ξενοδοχειακής αγοράς της Ευρώπης: οι τιμές διανυκτέρευσης από περισσότερα από 200 online sites κρατήσεων και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνουν το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.