Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στη Tour Natur 2015, η Κάλυμνος

Στη Tour Natur 2015, η Κάλυμνος

a1H Κάλυμνος, ο απόλυτος εναλλακτικός ελληνικός τουριστικός προορισμός των τελευταίων χρόνων, έλαβε μέρος στην Tour Natur 2015 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από 04–06.09.2015, τη τουριστική έκθεση αφιερωμένη στις φυσιολατρικές δραστηριότητες, τις διακοπές στην φύση, κυρίως τη πεζοπορία (hiking & trekking).  

aa1111Τα εγκαίνια του Περιπτέρου της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου με τη συμμετοχή, εκτός της Καλύμνου και των Αμοργού, Άνδρου, Αστυπάλαιας, Κέας, Σίφνου και Τήνου, έγιναν από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ κ. Γρηγόρη Δελαβέκουρα, που επάξια κέρδισε την προσοχή όλων των εκπροσώπων των ελληνικών περιπτέρων με τη συνεχή σεμνή παρουσία του.

Παρών και συμπαραστάτης της προσπάθειας, ο επιστημονικός συνεργάτης για την αποτύπωση, οργάνωση και ανάδειξη των Μονοπατιών της Καλύμνου και όχι μόνο, ο κ. Φοίβος Τσαραβόπουλος, η παρουσία του οποίου παράλληλα με την τεχνική και επιστημονική του κατάρτιση επισφραγίζει την συνεχή και σοβαρή προσπάθεια που ξεκίνησε το 2013.

Η δυναμικότερη παρουσία μέσα στο περίπτερο της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου, η Κάλυμνος, που αντιπροσώπευσε και την Αστυπάλαια, ήταν ο μόνος προορισμός που συμμετείχε με δύο αυτόνομες και συγχρόνως συνεργαζόμενες πρωτοβουλίες,                                                                                                            
α) Τον Νεοσύστατο Φορέα Τουρισμού SYSTAS και                                                                                                               
β) Το Alter Holidays DMC & Alternet Greece.

Στόχος της συμμετοχής τους η προσέγγιση της πολλά υποσχόμενης Γερμανικής αγοράς για την πεζοπορία. Το τριήμερο της έκθεσης ήταν χρόνος εντατικής δουλειάς της ομάδας από την Κάλυμνο για τη πληροφόρηση του κοινού σχετικά με τα μονοπάτια του νησιού, με παρουσίαση εικόνων, χαρτών και προνομιακών προσφορών για να επισκεφτούν το νησί. Έγιναν κομβικές επαφές απαραίτητες για την συνέχεια της προσπάθειας και καταγράφτηκαν απαιτήσεις / προδιαγραφές  που οφείλει να πληρεί ένας προορισμός προκειμένου να αξιώνει μερίδιο αυτής της πολλά υποσχόμενης αγοράς.

Η πρώτη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κρίθηκε άκρως επιτυχημένη και δημιούργησε «ερείσματα» στο ευρωπαϊκό κοινό, ώστε να έρθει να γνωρίσει την εναλλακτική πλευρά των νησιών μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το μοναδικό πανό της Καλύμνου με τα αναρριχητικά πεδία και τα μονοπάτια ως φόντο, έκλεψε τις εντυπώσεις και υπήρξε ο απόλυτος αιφνιδιασμός και έκπληξη της έκθεσης ενώ το ραντεβού της συμμετοχής ανανεώθηκε και θα επαναληφθεί του χρόνου.