Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πρόεδρος ΣΕΕΔΔΕ: «Χτύπημα κάτω από τη ζώνη» η κατάργηση της προβλεπόμενης απαλλαγής...

Πρόεδρος ΣΕΕΔΔΕ: «Χτύπημα κάτω από τη ζώνη» η κατάργηση της προβλεπόμενης απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ

bretanos_Kon:nosΟ Πρόεδρος της ΣΕΕΔΔΕ κ. Κωνσταντίνος Μπρεντάνος σε τοποθέτησή του για το θέμα του ΕΝΦΙΑ, τονίζει τα εξής:

Ο Αρμαγεδδών των  κυβερνητικών αποφάσεων του τελευταίου εξάμηνου, που προκάλεσε «μπλακ άουτ» στην ελληνική Οικονομία και παρ’ ολίγον ολοκληρωτική κατάρρευση της χώρας, απειλεί σήμερα με αφανισμό εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων.
Η κατάργηση της προβλεπόμενης ρύθμισης του ν. 4316/2014, που  αφορούσε την ένταξη από εφέτος των ενοικιαζομένων δωματίων-διαμερισμάτων και των ατομικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, στα ειδικά κτήρια και στον μειωμένο συντελεστή φορολόγησης 0,5 τοις χιλίοις για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ όπως ισχύει στα ξενοδοχεία, τους δίνει τη «χαριστική βολή», φέρνοντάς τες πλέον αντιμέτωπες με έναν πραγματικό όλεθρο.

Η άρση της ρύθμισης με τον μνημονιακό νόμο 4336/2015, αποτελεί ένα από τα 38 προαπαιτούμενα μέτρα προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η τριετής συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προϊόν της επιζήμιας διαπραγμάτευσης των έως σήμερα κυβερνώντων, δοκιμάζει τα όρια αντοχής χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων, οι ιδιοκτήτες των οποίων αγωνιούν για το μέλλον.

«Ό,τι με τόσο κόπο καταφέραμε να επιτύχουμε, η καταστροφική πολιτική τους, με τους πρόχειρους αυτοσχεδιασμούς της κατάφερε να το διαλύσει», υπογραμμίζει, χωρίς να κρύβει την απογοήτευσή του ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Επιπλωμένων Δωματίων & Διαμερισμάτων, κ. Κωνσταντίνος Μπρεντάνος, σημειώνοντας ότι ο κλάδος των επιχειρήσεων μικρών τουριστικών καταλυμάτων, πρέπει να αντιμετωπισθεί στο εξής με μεγαλύτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον από την πλευρά των κυβερνώντων, καθώς αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Και συμπληρώνει «για να συνεχίσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις να αναπληρώνουν το κενό που άφησε το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων άλλων μορφών στην ελληνική περιφέρεια, χρειάζονται την απόλυτη στήριξη της πολιτείας και όχι τον οικονομικό ακρωτηριασμό που τους επιβάλουν ανάλογες αποφάσεις.
 
Η αδιαφορία και η επιπολαιότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετώπισε στο συγκεκριμένο θέμα τον κλάδο των μικρών τουριστικών καταλυμάτων, αποδεικνύει ότι το μόνο μέλημά της ήταν να απομυζήσει  χρήματα από την ιδιωτική οικονομία, προκειμένου να συντηρήσει το πελατειακό κράτος, αδιαφορώντας αν αυτές οι αποφάσεις οδηγούν σε οικονομικό μαρασμό τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις που, ήδη, μετά βίας επιβιώνουν».

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Αξιότιμε κ. Μπρεντάνο,

  έχετε την συμπαράσταση όλων μας, στο αγώνα που κάνετε και στο συγκεκριμένο θέμα.
  Για μια ακόμη φορά σας συγχαίρουμε.
  Διαβάζουμε άρθρα τελευταία, για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία υπό την ”σκέπη” του ΔΝΤ και πως οι Γερμανοί έχουν καταφέρει να αγοράσουν πλείστες όσες τουριστικές μονάδες, πράγμα το οποίο μας ανησυχεί ιδιαιτέρως.
  Γεγονος που κατά τα φαινόμενα, είναι και αιτία της πίεσης προς την Ελλάδα για αύξηση του ΦΠΑ στο 23 % κατ αρχήν, με τις συνεπακόλουθες συνέπειες, γνωστές σε όλους μας.
  Άραγε θα καταφέρουν, αυτό που υποσχέθηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν μέσω στρατιωτικού επιτελάρχου, να κατακτήσουν τον κόσμο, αυτή τη φορά όχι δια των όπλων……;
  Μη γένοιτο ασφαλώς.

  Καλή δύναμη
  με εκτίμηση

  Λάμπρος Σιμάτος
  Λάσση Κεφαλονιάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.