Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το Ανάκτορο των Βερσαλλιών, θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο. Tρία κτίρια του 1680...

Το Ανάκτορο των Βερσαλλιών, θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο. Tρία κτίρια του 1680 έχουν επιλεγεί

Το Ανάκτορο των Βερσαλλιών, θα μετατραπεί σε ξενοδοχείοΜια νύχτα σαν βασιλιάς -τίποτα λιγότερο για όσους θα έχουν το προνόμιο να γίνουν ένοικοι στο νέο ξενοδοχείο των… Βερσαλλιών.

Ο διαγωνισμός για την 60ετή παραχώρηση των κτιρίων Grand Controle, Petit Controle και Pavillion, που προορίζονται να μετατραπούν σε ξενοδοχείο, θα κλείσει στις 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τη Journal du Dimanche.

Κατοικία κάποτε βασιλέων και σήμερα το τρίτο σε επισκεψιμότητα, αξιοθέατο της Γαλλίας, το Ανάκτορο των Βερσαλλιών -με περισσότερους από 7 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως- θα γίνει πολυτελές ξενοδοχείο προκειμένου να ενισχύσει τα οικονομικά του.

Ο οργανισμός που διαχειρίζεται το ανάκτορο προκήρυξε διαγωνισμό για τη δημιουργία ξενοδοχείου σε τρία κτίρια του 1680, που βρίσκονται ακριβώς έξω από τις πύλες των κήπων των Βερσαλλιών, με θέα μερικά από τα διασημότερα κτίριά του, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Η ανακαίνιση των κτιρίων θα κοστίσει 4 έως 7 εκατ. ευρώ -μιλώντας μόνο για την επισκευή της στέγης και των τοίχων- και άλλο τόσο η μετατροπή τους σε ξενοδοχείο.

Προηγούμενο σχέδιο για την οικοδόμηση ξενοδοχείου στο ίδιο σημείο είχε εγκαταλειφθεί λίγα χρόνια πριν.

Οι Βερσαλλίες μεταμορφώθηκαν από τον βασιλιά Λουδοβίκο 14ο, τον 17ο αιώνα, από ένα κυνηγετικό περίπτερο στην εκθαμβωτική καρδιά ενός απολυταρχικού κράτους, με εντυπωσιακό παλάτι και κήπους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.