Αρχική Αεροπορικά Νέα H easyJet ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Airbus για τεχνολογία εν...

H easyJet ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Airbus για τεχνολογία εν πτήση με στόχο την πρόβλεψη και αποφυγή μελλοντικών τεχνικών βλαβών

H Airbus καινοτομεί με προγνωστικά συστήματα της, που παρέχουν εν πτήση ενημερώσεις από αεροσκάφη για πρόβλεψη βλαβών πριν εμφανιστούν

easyJet 250th Airbus 01Η easyJet, κορυφαία αεροπορική εταιρία στην Ευρώπη, ανακοίνωσε χθες μία καινοτόμο πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Airbus, για να μελετηθούν τις δυνατότητες πρόγνωσης βλάβης που θα ενισχύσει τα προγνωστικά συστήματα συντήρησης eSolutions  και υπηρεσίες της Airbus.
Οι λύσεις της Airbus για προγνωστικά συντήρησης περιλαμβάνουν υπηρεσίες και eSolutions που μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο από τα συστήματα του αεροσκάφους μέσω του συστήματος ανταλλαγής μηνυμάτων ACARS. Οι πληροφορίες αυτές στη συνέχεια αναλύονται, με  προβλέψεις που «είδαν» λάθος, αποστέλλονται στις ομάδες αεροπορικών λειτουργίας, ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να αντιμετωπίσουν τεχνικά προβλήματα μόλις το αεροσκάφος προσγειωθεί ή να προγραμματίσουν την εργασία κατά την διάρκεια της τακτικής συντήρησής του.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η easyJet και η Airbus θα μελετήσουν τις βελτιωμένες δυνατότητες προγνωστικών, χρησιμοποιώντας ένα εκτεταμένο χώρο αποθήκευσης για να συγκεντρώσει στοιχεία από την παγκόσμια σε υπηρεσία στόλο A320, από τον στόλο της easyJet και από αναλύσεις/ αναφοράς της Airbus. Τα συνολικά αποτελέσματα θα επεξεργαστούν με χρήση καινοτόμων αλγορίθμων.
Συνολικά, οι ενισχυμένες προγνωστικές δυνατότητες θα ωφελήσουν τις αεροπορικές περαιτέρω, επιτρέποντας τα τμήματα μηχανικών τους να προγραμματίσουν για την αντικατάσταση εξαρτημάτων πριν προκύψουν θέματα, και στον προσδιορισμό πιθανών δράσεων για τη βελτίωση του στόλου των λειτουργικών επιδόσεων και τη μείωση του κόστους συντήρησης.
Yann Barbaux, Airbus’ Chief Innovation Officer, δήλωσε:
«Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την easyJet, ως μέρος της ‘co-innovation’ πρωτοβουλίας μας – που βλέπει την Airbus να συνεργάζεται με τους πελάτες και τους προμηθευτές σε έργα τα οποία θα προσθέσουν πραγματική αξία για τα δύο μέρη, με βελτίωση των προϊόντων και υπηρεσιών από κοινού».

Ian Davies, Head of Engineering for easyJet, προσθέτει:
«Τα συστήματα πρόγνωσης ήδη μετατρέπουν τον τρόπο με τον οποίο συντηρούμε τα αεροσκάφη μας. Τα δεδομένα που προκύπτουν μας επιτρέπουν να προβλέψουμε πιθανά ζητήματα προτού να προκύψουν ή να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων πριν το αεροσκάφος, προσγειωθεί στο έδαφος.
Μέσω αυτού του proof-of-concept που στοχεύουν στην ενίσχυση των δυνατοτήτων των σύγχρονων προγνωστικών συστημάτων με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας της Airbus στόλο μας».

H Ιστορία & Πληροφορίες του στόλου της EasyJet

Η easyJet λειτουργεί το μεγαλύτερο στόλο μονού διαδρόμου με αεροσκάφη Airbus σε όλη την Ευρώπη. Από το πρώτο αεροσκάφος Airbus που παρέλαβε η easyJet, το Σεπτέμβριο του 2003, η Airbus παραδίδει ένα αεροσκάφος στην easyJet κατά μέσο όρο κάθε 16 ημέρες.

Η easyJet σήμερα έχει υπό παραγγελία 158 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων 100 A320neos, και από την άποψη του συνόλου των παραγγελιών αεροσκαφών της Airbus η easyJet είναι τρίτη σε σειρά πελάτης. Προς το παρόν, η easyJet λειτουργεί έναν στόλο από 85 αεροσκαφών Α320 (180 θέσεων) και 149 A319s (156 θέσεις).

Η easyJet λειτουργεί τον στόλο της σε αυστηρή συμφωνία με τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς όλων των κατασκευαστών και συχνά τους ξεπερνά. Η αεροπορική εταιρεία απασχολεί 237 εξειδικευμένο μηχανικούς καθώς και συνεργάζεται με εξωτερικούς προμηθευτές σε πολλές βάσεις σε όλο το δίκτυο της.

Το τμήμα μηχανικών της easyJet καταγράφει ρεκόρ στον τομέα της καινοτομίας, συνεργαζόμενο παράλληλα με την Airbus και Nicarnica Aviation, για να αποδείξει την τεχνολογία ανίχνευσης τέφρας της, η οποία αναμένεται να τοποθετηθεί σε αεροσκάφος της easyJet εντός των προσεχών μηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.