Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Cosco: Αύξηση 1,6% στο τελευταίο πεντάμηνο

Cosco: Αύξηση 1,6% στο τελευταίο πεντάμηνο

Olp New car terminalAυξήθηκαν κατά 1,6%, στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2015, τα διακινούμενα φορτία, στον Πειραιά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Cosco Pacific, μητρική της ΣΕΠ, καθώς διακινήθηκαν 1,229 εκατ. TEU, έναντι 1,210 εκατ. TEU το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Ειδικά, το μήνα Μάιο διακινήθηκαν 267,4 χιλιάδες TEU, έναντι 265,7 χιλιάδων TEU τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας αύξηση κατά 0,7%.

Tα σημάδια επιβράδυνσης της αύξησης, σύμφωνα με αναλυτές, φανερώνουν την «ωρίμανση» της ανάπτυξης της κινεζικής εταιρείας στον Πειραιά, δεδομένου ότι οι Σ.ΕΜΠΟ. που διαχειρίζεται φτάνουν σχεδόν στα όρια δυναμικότητάς τους.

Πέρσι, για το σύνολο του έτους, η Cosco διακίνησε στον Πειραιά 2,99 εκατ. TEU, σημειώνοντας αύξηση 18,5%, σε σχέση με το 2013. Εφέτος, ο στόχος έχει τεθεί στα 3,25 εκατ. TEU. Θετικά θα επιδράσει και η συμφωνία της Cosco με την Yang Ming Lines, η οποία θα χρησιμοποιήσει το λιμάνι του Πειραιά ως κόμβο.

Υπενθυμίζεται ότι, με την ολοκλήρωση του δυτικού τομέα της προβλήτας ΙΙΙ, η ετήσια δυναμικότητα των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco θα εκτιναχθεί στα 6,2 εκατ. teu, έναντι 3,7 εκατ. σήμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.