Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ποιος θα κερδίσει από την καταστροφή του ελληνικού τουρισμού;

Ποιος θα κερδίσει από την καταστροφή του ελληνικού τουρισμού;

Celestyal Cruises

Ακατανόητη η επιμονή των δανειστών για ΦΠΑ 23% στην διαμονή και στην εστίαση
 
logo_sete-300x205Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο ΣΕΤΕ χαιρετίζει τις χθεσινές κινήσεις της ελληνικής Κυβέρνησης και εύχεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία εντός της εβδομάδας.
 
Υπενθυμίζουμε ότι, στο πλαίσιο στήριξης της ελληνικής Κυβέρνησης και της ελληνικής οικονομίας, το σύνολο του τουριστικού τομέα θεωρεί αποδεκτή μια αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ διαμονής από 6,5% στο 13%, με την προϋπόθεση να διατηρηθεί η εστίαση στο 13%. Παρόλα αυτά, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, οι δανειστές συνεχίζουν να πιέζουν την Ελλάδα να τοποθετήσει το τουριστικό πακέτο στο 23%. Αν αυτό πραγματοποιηθεί, το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό, καθιστώντας το τουριστικό μας προϊόν παντελώς εκτός ανταγωνισμού, δεδομένου ότι ο μέσος όρος των ανταγωνιστικών χωρών κυμαίνεται στο 8%-10%. Πρέπει να γίνει, για πολλοστή φορά, σαφές πως η απόφαση του επισκέπτη επηρεάζεται αναμφίβολα από το κόστος και η επιλογή του καθορίζεται πλήρως από αυτό.
 
Συνεχίζουμε να μην κατανοούμε τους λόγους της επιμονής των δανειστών στην επιβολή μη ανταγωνιστικού ΦΠΑ στο ελληνικό τουριστικό προϊόν και ερωτούμε: Ποιος θα κερδίσει από αυτό;
 
Αναμφίβολα, η επιβολή αυτή, θα στρέψει τη ροή εκατομμυρίων τουριστών σε άλλες ανταγωνιστικές και γειτονικές χώρες, στερώντας από την Ελλάδα αναγκαία έσοδα, αρκετές μονάδες στο ήδη συρρικνωμένο ΑΕΠ και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.