Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Γ. Χατζημάρκος: «Ο κύκλος της αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος είναι μεγαλύτερος και...

Γ. Χατζημάρκος: «Ο κύκλος της αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος είναι μεγαλύτερος και από τον κύκλο της ύφεσης»

«Θα δώσουμε την μάχη με συμβατικά και μη συμβατικά μέσα» δηλώνει
ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

ghatzimarkos_2306Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος καυτηρίασε την κυβερνητική πολυγλωσσία των τελευταίων 24ώρων, σχετικά με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης και δανειστών, ενώ απηύθυνε προειδοποίηση για αγώνα ακόμη και με μη συμβατικά μέτρα για την προάσπιση των νησιών.
Στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη, ο κ. Χατζημάρκος έκανε λόγο για μια πολιτική διαδικασία πρωτοφανή ως προς την αναξιοπιστία, τον εμπαιγμό και την κοροϊδία των νησιωτών, που τα τελευταία 24ωρα έχουν γίνει αποδέκτες δεκάδων αντιφατικών και αλληλοαναιρούμενων δηλώσεων σχετικά με την τύχη του ΦΠΑ των νησιών,  τις οποίες χαρακτήρισε «μπρα ντε φερ  ενδοκυβερνητικών ισορροπιών».

«Ο κύκλος της αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος είναι μεγαλύτερος από τον κύκλο της ύφεσης που ανοίγει για το Αιγαίο. Το σημερινό πολιτικό σύστημα διεκδικεί τα πρωτεία στην κορύφωση μιας εξαιρετικά παρακμιακής λειτουργίας δεκαετιών, η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει το χάσμα μεταξύ πολιτικής και πολιτών, οι οποίοι παρακολουθούν ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού προσωπικού αυτής της χώρας να αυτοεξευτελίζεται» ανέφερε.

Ο Περιφερειάρχης περιέγραψε ένα συνδυασμό δημοσιονομικών μέτρων που θα πλήξουν τα νησιά εφόσον υπάρξει τελική συμφωνία με τους δανειστές, ένα «κοκτέιλ θανάτου» για τα νησιά του Αιγαίου που,  εκτός  από τους μειωμένους κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ, περιλαμβάνει τον ΦΠΑ στην ακτοπλοΐα, τον ΦΠΑ στην εστίαση και τον ΦΠΑ στον τουρισμό.  

Ζήτησε δε, έστω και την ύστατη ώρα οι κυβερνητικοί παράγοντες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους λέγοντας: «Έστω και την τελευταία ώρα και μόνο γιατί θέλουμε να πιστεύουμε ότι η παρακμή δεν έχει φτάσει στο κόκαλο, περιμένουμε να διατηρηθεί το ελάχιστο ποσοστό αξιοπιστίας που μπορεί να έχει μείνει σε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο αδυνατεί ακόμη και να χαρακτηρίσει το χρώμα μιας γραμμής. Σε περιβάλλον πλήρους αχρωματοψίας, οι «κόκκινες γραμμές» έχουν όλα τα άλλα χρώματα εκτός από το κόκκινο».
Ο Περιφερειάρχης κατέστησε σαφές ότι ο αγώνας για την αναγνώριση και την εφαρμογή της νησιωτικότητας θα συνεχιστεί με κάθε τρόπο και μέσο:

«Την μάχη για την νησιωτικότητα θα την δώσουμε με όλους τους τρόπους. Με μέσα συμβατικά και μη. Όπως μη συμβατικός είναι και ο τρόπος που πολεμούν και υπονομεύουν τα νησιά. Δεν θα είμαστε τα εύκολα θύματα. Η περίοδος των ψευδαισθήσεων και των «προσκυνημένων» που τοπικά λειτουργούσαν ως αμορτισέρ των κραδασμών από τις επιλογές του κέντρου, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η απάντησή μας θα είναι όσο σκληρή αξίζει σε αυτό το αναξιόπιστο πολιτικό σύστημα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.