Αρχική Αεροπορικά Νέα Aegean: Επένδυση σε νέους προορισμούς και την χειμερινή περίοδο – 22% αύξηση...

Aegean: Επένδυση σε νέους προορισμούς και την χειμερινή περίοδο – 22% αύξηση επιβατικής κίνησης εξωτερικού

Αποτελέσματα Πρώτου Τριμήνου 2015
Επένδυση σε νέους προορισμούς και την χειμερινή περίοδο
22% αύξηση επιβατικής κίνησης εξωτερικού με χαμηλότερους ναύλους
AegeanA320Η AEGEAN ανακοινώνει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2015, παρουσιάζοντας ενοποιημένα έσοδα ύψους €138,1 εκ., αυξημένα κατά 3% σε σχέση με το 2014. H επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 13% και ανήλθε σε 1,8 εκ. επιβάτες, με την εταιρεία να επενδύει σημαντικά υψηλότερη χωρητικότητα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, διατηρώντας νέα δρομολόγια και την χειμερινή περίοδο και αυξάνοντας συχνότητες στο ήδη υπάρχον δίκτυο.

Η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο εξωτερικού ανήλθε σε 22%, προερχόμενη κυρίως από την κύρια βάση της Αθήνας όπου η συνολική κίνηση αυξήθηκε κατά 26%. Στο δίκτυο εσωτερικού η εταιρεία μετέφερε 7% περισσότερους επιβάτες.

Οι καθαρές ζημιές μετά από φόρους ανήλθαν σε €8,3εκ., στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2014, καθώς η μείωση του μέσου ναύλου, οι αυξημένες πτήσεις εξωτερικού την εποχικά αδύναμη περίοδο και η ενδυνάμωση του δολαρίου, αντιστάθμισαν τις ωφέλειες από την μείωση του κόστους καυσίμου αλλά και την βελτίωση παραγωγικότητας και κόστους ανά μονάδα που απορρέουν από οικονομίες κλίμακας.

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε €238εκ.[1] την  31.03.2015.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά:
«Το 2015 ξεκίνησε με σημαντικές επενδύσεις από την εταιρεία μας με περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου μας, συνεπή προσπάθεια στήριξης του κόμβου της Αθήνας και   με 10 νέους προορισμούς που πετάξαμε πρώτη φορά τον χειμώνα. Με την επέκταση του δικτύου μας καθώς και με σημαντικά χαμηλότερους ναύλους πετύχαμε 22% ανάπτυξη της συνολικής διεθνούς κίνησης. Επενδύσαμε σε ένα αβέβαιο περιβάλλον για την χώρα και παρά τον εντεινόμενο ανταγωνισμό, προσβλέποντας στις συνέργιες του δικτύου μας αλλά και στην περαιτέρω αύξηση του τουρισμού που μπορεί να αναπτυχτεί σημαντικά υπό συνθήκες σταθερότητας της χώρας. Τον Ιούνιο ξεκινά και η παραλαβή των 7  νέων αεροσκαφών Airbus A320 που θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2016. Η επόμενη περίοδος Ιουνίου-Οκτωβρίου, λόγω της εποχικότητας της ζήτησης, είναι κρίσιμη για την οικονομική αξιολόγηση της απόδοσης της επένδυσή μας για το 2015.» 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.