Αρχική Αεροπορικά Νέα Η 75η επέτειος της Air New Zealand

Η 75η επέτειος της Air New Zealand

Η 75η επέτειος της Air New Zealand σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον αερομεταφορέα.

air_new_zealandΩς εθνικός αερομεταφορέας της Νέας Ζηλανδίας, η Air New Zealand συνεχίζει να έχει ως στόχο της τη σύνδεση των ανθρώπων και να παρέχει στους επιβάτες μια μοναδική εμπειρία.

Η Air New Zealand επενδύει σημαντικά σε νέα, σύγχρονα αεροσκάφη και στην υιοθέτηση των πιο καινοτόμων τεχνολογιών προκειμένου να εξασφαλίσει ένα άνετο και απολαυστικό ταξίδι.

Εορτασμός της επετείου

Στις 30 Απριλίου 1940 η Tasman Empire Airways Limited (TEAL) – η μετέπειτα Air New Zealand – πραγματοποίησε τη πρώτη προγραμματισμένη πτήση μεταξύ Ώκλαντ και Σύδνεϋ.
Μετά από εννέα ώρες πτήσης – η οποία πραγματοποιήθηκε με το Short S30 flying boat Aotearoa μεταφέροντας εννέα επιβάτες – προσγειώθηκε στο Rose Bay, Σύδνεϋ. Περίπου 50 άτομα παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ανάμεσά τους και ο Υπουργός Αεροπορίας.

Για τον εορτασμό της επετείου η Air New Zealand διοργάνωσε στις 30 Απριλίου 2015 μία τελετή στο παραθαλλάσιο σημείο όπου το Aotearoa απογειώθηκε 75 χρόνια πριν.
Ο αερομεταφορέας πραγματοποίησε μια ειδική θεματική πτήση στο δρομολόγιο Auckland-Sydney με το Boeing 787-9 Dreamliner. Eνώ η τπήση πραγματοποιήθηκε με το πιο μοντέρνο και εξελιγμένο αεροσκάφος, εν πτήσει υπήρχε ένα μενού του 1940 και οι πιο μοντέρνες στολές πληρώματος καθ’ όλη τη διάρκεια των χρόνων.

Καινοτομίες

    •    Η Air New Zealand έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως που παρέλαβε το επαναστατικό Boeing 787-9 Dreamliner το 2014.

    •    Το Dreamliner είναι περίπου 20% πιο οικονομικό σε καύσιμα, έχει μεγαλύτερα παράθυρα, πιο καθαρό αέρα καμπίνας, υψηλότερη υγρασία και χαμηλότερη σχετική πίεση καμπίνας, προσφέροντας μια καλύτερη εμπειρία εν πτήσει.

    •    Η Air New Zealand είναι επίσης περήφανη για το στόλο της, ο οποίος είναι ένας από τους νεότερους στον κόσμο – με το μεγαλύτερο αεροσκάφος της να είναι ένα Boeing 777-300ER 332 θέσεων.

    •    Το 2011 η Air New Zealand παρουσίασε την Economy Skycouch. Η Skycouch είναι μία σειρά τριών θέσεων που πολύ εύκολα μεταρέπεται σε επίπεδο καναπέ για ξεκούραση και ψυχαγωγία, προσφέροντας στις οικογένειες την ελευθερία να ταξιδεύουν με ένα εντελώς νέο τρόπο.

    •    Το Tom Bradley International Terminal στο Λος Άντζελες, το οποίο άνοιξε πρόσφατα, διαθέτει το νέο Star Alliance Los Angeles Lounge, στο σχεδιασμό του οποίου συνέβαλλε και η Air New Zealand

    •    Το lounge 18,000 τετραγωνικών ποδιών διαθέτει μία υπαίθρια ταράτσα με πανοραμική θέα στον βόρειο αεροδιάδρομο προς τους λόφους του Hollywood και ειδικές περιοχές για business και leisure ταξιδιώτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.