Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ανοικτή Επιστολή κ. Σπύρου Γκίνη προς ΔΣ ΠΕΤΑΓΑ

Ανοικτή Επιστολή κ. Σπύρου Γκίνη προς ΔΣ ΠΕΤΑΓΑ

Μετά τις πρόσφατες εκλογές της Πανελλήνιας Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών (ΠΕΤΑΓΑ) ο κ. Σπύρος Γκίνης απέστειλε την ακόλουθη ανοικτή επιστολή προς το νεοεκλεγέν ΔΣ.

 

ginis_taxidiaGinis Vacances S.A – Travel Organization
Athens: 23-25 Ermou st. 10563, Greece
Tel: (0030) 211 211 2111, 210 3250401-5, Fax: 210 3237703
e-mail:  HYPERLINK “mailto:ginis@ginis.gr”ginis@ginis.gr   /  http://www.ginis.gr
                    
Αθήνα, 07 Μαίου2015

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα ήθελα να μοιρασθώ μαζί σας τις σκέψεις μου από την Γ. Συνέλευση και τις εκλογές της ΠΕΤΑΓΑ και πρωτίστως να ευχαριστήσω αυτούς που με τίμησαν (8), όσο και εκείνους (15) που μου έδωσαν με την αρνητική τους ψήφο την περιζήτητη θέση του πρώτου αναπληρωματικού συμβούλου ελλείψει δευτέρου! Και δεν ειρωνεύομαι, γιατί είμαι σίγουρος ότι θέλησαν να με γλυτώσουν από την αβρότητα ενός προέδρου, ο οποίος εκτός των άλλων είχε την ευγένεια να παραγκωνίζει το αίτημά μου για τον λόγο και να το δίνει σε άλλους που δεν το είχαν καν ζητήσει!

Αξίζει όμως περισσότερο ν’ αναφερθώ στις λανθασμένες και τις υποτιμητικές κρίσεις του προέδρου για την ΓΕΠΟΕΤ πρώην ΠΟΕΤ, η οποία ήταν παρούσα με το αείμνηστο πρόεδρό τους σε κάθε δικαστικό αγώνα, ηθικά και υλικά και σε κάθε θέμα που ζητήσαμε την συμπαράσταση της. Θεωρώ τουλάχιστον ανέντιμο να μηδενίζεται η συνεισφορά ανθρώπων και οργανώσεων γιατί θέλουμε να “παίξουμε” με μια ακόμα Ομοσπονδία.

Θα συνιστούσα στον πρόεδρο και τους πέριξ αυτού να σέβονται και να μην υποτιμούν ανθρώπους και ιδιαίτερα φορείς που ασχολήθηκαν χιλιάδες ώρες και βοήθησαν θετικά για πολλά χρόνια όλα τα πρακτορεία και μερικά από αυτά που τώρα τα διοικούν.

Το πιο σημαντικό όμως και απογοητευτικό συγχρόνως ήταν ότι χρειάστηκα αρκετή ώρα για να πείσω τους συναδέλφους μου, έναντι των συνεχών πιέσεων των αεροπορικών εταιριών (οι οποίες προετοιμάζουν άμεσες πληρωμές με cash, κάρτες ή πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς μας), προκειμένου να κάνουμε μέσω ECTAA δύο απλά δίκαια αιτήματα:

α) Να ζητήσουμε κάποιο αντισταθμιστικό όφελος στην περίπτωση των άμεσων πληρωμών πρόσβαση στους λογαριασμούς μας ή με χρεωστικές κάρτες που προγραμματίζονται.

β) Το δικαίωμα πρόσβασης σε χαμηλούς ναύλους (χονδρικές τιμές) μόνο από τους επαγγελματίες πράκτορες ΙΑΤΑ/ Νon-IATA και όχι στο εύρη κοινό, κάτι που ισχύει σε όλες τις εμπορικές και οικονομικές δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο.

Ευτυχώς μερικοί Συνάδελφοι ξεπέρασαν την παραδοσιακή αρνητικότητα του προέδρου και έγιναν αιτία να σπάσουν το θέσφατο “δεν μπορούμε να ζητούμε τέτοια από τις αερ. Εταιρίες” και  πάρθηκε απόφαση να διεκδικήσουμε και τα δύο πιο πάνω αιτήματα.

Θα ήθελα ακόμα να τονίσω την έλλειψη συνεργατικών επιχειρήσεων, που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη με εκατοντάδες συνεργατικά πρακτορεία και την ανάγκη να δημιουργηθεί μια τέτοια κίνηση, που ίσως αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της επαγγελματικής μας ύπαρξής που αυξάνονται καθημερινά.  

Εύχομαι στο νέο Δ. Συμβούλιο της ΠΕΤΑΓΑ καλή και κυρίως μαχητική δουλειά και για να βοηθήσω την συμπαγή ομάδα των 7 νέων συμβουλών του Δ.Σ. τους γνωρίζω ότι πρέπει να είναι σε όλη την τριετή θητεία τους μαζί γιατί “παραιτούμαι” από την σπουδαία θέση του πρώτου αναπληρωματικού συμβούλου και επειδή δεν υπάρχει δεύτερος θα πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές στην περίπτωση που κάποιος σύμβουλος παραιτηθεί για οποιαδήποτε λόγο!

Καλή Ανάσταση στη Xώρα και στη Δουλειά μας!

Σπύρος Γκίνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.