Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σε ένα διαδραστικό τρισδιάστατο περιβάλλον τα κυριότερα μνημεία της Κρήτης

Σε ένα διαδραστικό τρισδιάστατο περιβάλλον τα κυριότερα μνημεία της Κρήτης

Celestyal Cruises

Crete_3D_3 Crete_3D_2 Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει το ερευνητικό πρόγραμμα δημιουργίας καινοτόμου διαδικτυακής πλατφόρμας από το Πολυτεχνείο Κρήτης για την διαδραστική τρισδιάστατη απεικόνιση των σημαντικότερων μνημείων της Κρήτης. Αυτό ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης σε εκδήλωση του πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά όπου έγινε η παρουσίαση του προγράμματος «Μία ολιστική παρουσίαση των μνημείων Κρήτης».

Crete_3D_4Όπως ανακοινώθηκε αντικείμενο του ερευνητικού προγράμματος αποτελεί ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας καινοτόμου διαδικτυακής πλατφόρμας η οποία παρουσιάζει σε ένα διαδραστικό τρισδιάστατο περιβάλλον τα κυριότερα μνημεία της Κρήτης και την εξέλιξη τους κατά την διάρκεια των επτά ιστορικών περιόδων.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, και όπως είπαν οι οργανωτές πραγματοποιείται μέσω ΕΛΚΕ, και αποτελεί χορηγία της εταιρείας CYTAHELLAS. Επίσης έγινε γνωστό ότι η επιλογή της ερευνητικής ομάδας έγινε έπειτα από διαγωνισμό στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Στην εκδήλωση ο Περιφερειάρχης κατά το χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη την ερευνητική ομάδα, αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του έργου και στην ανάδειξη του πολιτισμού μας που αποτελεί την βαριά βιομηχανία της Κρήτης και πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών. «Για την Περιφέρεια Κρήτης βασικός πυλώνας πάνω στον οποίο οικοδομούμε το στρατηγικό μας σχεδιασμό παραμένει ο πολιτισμός μας. Ένας πολιτισμός που κατέχει πρωταρχική θέση στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Crete_3D_1Πρόκειται, πρόσθεσε « για τον άυλο και αιώνιο πλούτο αυτού του τόπου πάνω στον οποίο στηρίζεται η βαριά βιομηχανία της Κρήτης, ο τουρισμός. Ζούμε σε ένα τόπο όπου τα μνημεία του από τη Μινωική εποχή μέχρι την ύστερη Βυζαντινή περίοδο αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο..»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.