Αρχική Αεροπορικά Νέα Eurocontrol: Η Πολιτική Αεροπορία της Γαλλίας ζήτησε περικοπή 40% στις πτήσεις προς...

Eurocontrol: Η Πολιτική Αεροπορία της Γαλλίας ζήτησε περικοπή 40% στις πτήσεις προς και από τα γαλλικά αεροδρόμια

image_EurocontrolΕκπρόσωπος του Eurocontrol, του οργανισμού που επιβλέπει τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας σε όλη την Ευρώπη, δήλωσε ότι η Πολιτική Αεροπορία της Γαλλίας ζήτησε περικοπή 40% στις πτήσεις προς και από τα γαλλικά αεροδρόμια.

Ανέφερε επίσης ότι ενδεχομένως πολλές εταιρείες έχουν αλλάξει τα δρομολόγια των πτήσεών τους προς τα ανατολικά ή και τα δυτικά του εναέριου χώρου της Γαλλίας. «Συνήθως υπάρχουν περίπου 4.000 υπερπτήσεις [στον εναέριο χώρο της Γαλλίας]. Κάποιες από αυτές συνεχίζονται, αλλά προφανώς όσο το δυνατόν περισσότερες, έχουν αλλάξει δρομολόγιο».
Σε όλη την Ευρώπη οι καθυστερήσεις των πτήσεων είχαν συσσωρευτεί από το πρωί, σε περισσότερα από 278.000 λεπτά, σύμφωνα με τα όργανα του Eurocontrol. Ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα
οι καθυστερήσεις κανονικά είναι μεταξύ 3.000 και 15.000 λεπτών, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Η απεργία, των Γάλλων αεροελεγκτών που ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 8 Απριλίου, στις 5 π.μ. και αναμένεται να διαρκέσει 48 ώρες, προκλήθηκε από το μεγαλύτερο σωματείο των Γάλλων αεροελεγκτών SNCTA.
Μήλο της έριδοςη αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σε δύο επιπλεόν έτη δηλαδή από τα 57 στα 59.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.