Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Βλαντιμίρ Πούτιν: Eνισχύεται η περιφερειακή συνεργασία και στον τομέα του τουρισμού

Βλαντιμίρ Πούτιν: Eνισχύεται η περιφερειακή συνεργασία και στον τομέα του τουρισμού

«Tο επόμενο έτος θα πραγματοποιηθεί το έτος της Ελλάδας στη Ρωσία και το έτος της Ρωσίας στην Ελλάδα. «Συμφωνήσαμε να συμβάλουμε από κοινού στους εορτασμούς αυτούς», τόνισε ο κ. Πούτιν.

Tsipras_PoutinΚατά τη διάρκεια των σημερινών συναντήσεων του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και στη συνέχεια των αντιπροσωπειών, στη Μόσχα, οι οποίες διήρκησαν σχεδόν τρεις ώρες, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε, σύμφωνα με δήλωση του Β. Πούτιν, στον τομέα του εμπορίου, που πέρυσι μειώθηκε λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Καταβάλουμε προσπάθειες να τις επαναφέρουμε στο προηγούμενο επίπεδο», δήλωσε ο κ. Πούτιν. Συμφωνήσαμε για μεγαλύτερη συνεργασία στους τομείς των επενδύσεων και της ενέργειας. «Αναφερθήκαμε στις προοπτικές υλοποίησης του μεγαλύτερου σχεδίου μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη, που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα διανομής του ρωσικού φυσικού αερίου», ανέφερε.

Για τον τομέα του τουρισμού, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε πως ενισχύεται η περιφερειακή συνεργασία, καθώς η Ελλάδα είναι τόπος διακοπών για τους Ρώσους, επίσης σ’ αυτό το σημείο τόνισε και τη σημασία της ανακήρυξης του 2016 ως έτος πολιτισμού για την Ελλάδα και τη Ρωσία.

Μίλησε επίσης για επίλυση του Κυπριακού με βάση το σεβασμό στα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Αναφέρθηκε στις ευρωπαϊκές κυρώσεις, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της Ουκρανίας και το σεβασμό της εκεχειρίας του Μινσκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.