Αρχική Αεροπορικά Νέα Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώνονται λόγω της απεργίας των Γάλλων Ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώνονται λόγω της απεργίας των Γάλλων Ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

air_strikeΕκατοντάδες πτήσεις ακυρώνονται λόγω της απεργίας των Γάλλων Ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, η οποία ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 8, Απριλίου.

Το μεγαλύτερο σωματείο των Γάλλων αεροελεγκτών αποφάσισε εννέα μέρες απεργίας μεταξύ 8 Απριλίου και 2 Μαϊου, λόγω της αύξησης ορίου συνταξιοδότησης, που αποφάσισε για τον κλάδο τους η κυβέρνηση.

Η απεργία επηρεάζει πολλούς Άγγλους ταξιδιώτες οι οποίοι επιστρέφουν απο τις Πασχαλινές τους διακοπές.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ζητά από τους επιβάτες εάν πρόκειται να ταξιδεψουν τις επόμενες ημέρες να ελέγξουν πριν πάνε στο αεροδρόμιο, την πτήση τους, με την αεροπορική εταιρεία, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν.

Η Ryanair ακύρωσε 250 πτήσεις την Τετάρτη από τα αεροδρόμια, Μπέρμινγκχαμ, Λούτον, το Leeds Bradford, Stansted, East Midlands και το Δουβλίνο.
Μεταξύ των προορισμών της Ryanair που ακυρώθηκαν οι πτήσεις της είναι το Αλικάντε και η Μάλαγα στην Ισπανία και του Μαρακές στο Μαρόκο.

Η EasyJet έχει ακυρώσει 118 πτήσεις. Οι περισσότερες είναι στο εσωτερικό της Γαλλίας, αλλά περιλαμβάνονται και πτήσεις επιστροφής προς Παρίσι από το Gatwick, το Μπέλφαστ και Λούτον, καθώς και την επιστροφή Gatwick-Τουλούζη.

Επίσης η British Airways ήταν μεταξύ των άλλων μεταφορέων που έπρεπε να ακυρώσουν τις πτήσεις, ενώ η Flybe ακύρωσε 16 πτήσεις, συμπεριλαμβανομένων πτήσεων προς Παρίσι από το Μάντσεστερ, το Μπέρμιγχαμ και το Έξετερ, και ορισμένες από το Σαουθάμπτον.

«Είναι κατάφωρα άδικο το γεγονός ότι χιλιάδες ευρωπαίοι ταξιδιώτες θα δούν για άλλη μια φορά τα ταξιδιωτικά τους σχέδια να διαταράσσονται.», ανέφερε εκπρόσωπος της Ryanair.

Εκπρόσωπος της easyJet, δήλωσε: «Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους επιβάτες μας ότι κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να περιορίσουμε την ταλαιπωρία τους από την απεργία.»

Εκ μέρους της BA, δήλωσε: “Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να ελαχιστοποιηθεί η διατάραξη των πελατών. Με τη χρήση μεγαλύτερων αεροσκαφών, καθώς και την αλλαγή δρομολογίου σε κάποιες πτήσεις προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες.
«Δυστυχώς, θα υπάρξουν κάποιες αλυσιδωτές καθυστερήσεις και σε άλλα τμήματα του δικτύου σε κοντινούς προορισμούς μας, ως αποτέλεσμα της απεργίας, εξαρτάται από το πόσο πολύ θα επηρεάσει η απεργία των αεροελεγκτών τον εναέριο χώρο της Ευρώπης. Ζητούμε συγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση στα σχέδια των πελατών μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.