Αρχική Βραβεία Active Greece Awards: Η Ελλάδα της εξωστρέφειας συναντά την επιχειρηματική αριστεία

Active Greece Awards: Η Ελλάδα της εξωστρέφειας συναντά την επιχειρηματική αριστεία

active_awards_March_2015_1 Περισσότερες από 40 ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες διαπρέπουν στον τομέα της εξωστρέφειας, σε πείσμα της οικονομικής ασφυξίας που επιβάλλουν εδώ και καιρό οι δανειστές, τιμήθηκαν με τα βραβεία επιχειρηματικής αριστείας, «Active Greece Awards», για τις αξιοσημείωτες επιδόσεις τους στους τομείς του τουρισμού, των εξαγωγών βιομηχανικών προϊόντων και της ναυτιλίας.

Στην εκδήλωση, με οικοδεσπότη τον Σπύρο Κτενά και συντονίστριες τις δημοσιογράφους Μαρία Ακριβού και Νίνα Μαλανδράκη, παρευρέθηκαν κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες, βουλευτές, πρώην υπουργοί, εκπρόσωποι φορέων, καθώς και του επιχειρηματικού κόσμου. Μεταξύ αυτών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, η αν. υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, ο πρώην ευρωβουλευτής, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, ο πρέσβης της Ιταλίας στην Αθήνα, Κλαούντιο Γκλέντζερ.

active_awards_March_2015_4Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, έστειλε μήνυμα… αντεπίθεσης στους Έλληνες επιχειρηματίες, τους οποίους κάλεσε να συνδράμουν με αποφασιστικότητα στην αλλαγή κλίματος υπέρ της Ελλάδας, μέσω επενδύσεων στην πατρίδα μας. Ο κ. Καμμένος απένειμε τα εύσημα προς τους επιχειρηματίες εκείνους που στην περίοδο της κρίσης που μαστίζει τη χώρα, «κατάφεραν να κάνουν εξαγωγές υπό δύσκολες συνθήκες και είπαν ‘όχι’ στην ηττοπάθεια, ‘όχι’ στο κακό κλίμα», δίνοντας τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να αρθούν τα εμπόδια για την επιχειρηματική δραστηριότητα, στο δρόμο της ανάπτυξης. Τέλος, κάλεσε τους επιχειρηματίες να συνεχίσουν με περισσότερο ζήλο την προσπάθειά τους για επενδύσεις στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσουν την αντεπίθεσή τους: «Είναι απαραίτητο να ξεφύγουμε από την ηττοπάθεια, να φύγουμε από την άρνηση και να εκμεταλλευτούμε αυτόν τον παράδεισο που μας χάρισε ο Θεός. Αυτός ο τόπος έχει θετικά όχι μόνο αρνητικά. Σας καλώ να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό του Έλληνα και σας διαβεβαιώνω ότι η νέα κυβέρνηση είναι σε θέση και μπορεί να αλλάξει όσα κρατούν πίσω τη χώρα και να βάλει ένα τέλος στη διαφθορά που την κρατά δέσμια».

active_awards_March_2015_11Ο τουρισμός, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις και η ναυτιλία είναι αλληλένδετοι τομείς, οι οποίοι συμβάλλουν καθοριστικά στην ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας, τόνισε από τη μεριά της η αν. υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. «Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που εξάγονται στο εξωτερικό διαφημίζουν την Ελλάδα, προσκαλούν τους επισκέπτες να έρθουν για άλλη μία φορά εδώ να γευτούν τη ζεστή μας φιλοξενία, να γνωρίσουν ακόμα καλύτερα τη χώρα μας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι επιχειρήσεις που παλεύουν και διακρίνονται στον τομέα της εξωστρέφειας είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά, τόνισε ο Γιώργος Βλάχος, ο οποίος ωστόσο σημείωσε αναφερόμενος στην κυβέρνηση ότι ο χρόνος τρέχει, για να αντιστραφεί η πιεστική ασφυξία και κάμψη στην αγορά. Ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε στα τρία κύρια πλεονεκτήματα της Ελλάδας, το φυσικό περιβάλλον, τον ορυκτό πλούτο και τα ελληνικά «μυαλά», δηλαδή την επιχειρηματική καινοτομία. Η αξιοποίησή τους είναι ο μόνος δρόμος για να βγει η χώρα από την κρίση, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Οι εταιρείες που βραβεύθηκαν

active_awards_March_2015_9 active_awards_March_2015_10Μεταξύ των εταιρειών που βραβεύτηκαν η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε – Η μεγαλύτερη ελληνική φαρμακοβιομηχανία «πρωταθλήτρια» και στις εξαγωγές

Η στρατηγική συμφωνία, την οποία είχε συνάψει η ΒΙΑΝΕΞ με τη φαρμακοβιομηχανία Eli Lilly-ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ, το καλοκαίρι του 2013, έφερε την εταιρεία του ομίλου Γιαννακόπουλου μεταξύ των επιχειρήσεων με τη σημαντικότερη εξαγωγική δραστηριότητα.

Τιμητική διάκριση έλαβαν βέβαια και οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες Pharmathen, η οποία κατέχει το 1% των εξαγωγών της χώρας, καθώς και η Elpen.

Αναλυτικά, οι εταιρείες οι οποίες βραβεύθηκαν είναι:
ΕΛΒΑΛ, COSCO, ΔΕΠΑ, ΣΑΝΗ RESORT, ΒΙΑΝΕΞ, Capital Shipping Management Corp., Oceania (Intralot), Unilever Hellas, APIVITA, TITAN, Pharmathen, Mediterranean Shipping Company, Boehringer Ingelheim, Vitex, Costa Navarino, Vodafone Hellas, ΣΕΒΙΤΕΛ, ΧΗΤΟΣ ΖΑΓΟΡΙ, ELPEN, Vioryl, ΟΑΕΠ, Mitsis Hotel, ΜΕΒΓΑΛ, Νηρεύς, ΚΑΡΕΛΙΑ, Agrovim, Ελληνικός Χρυσός, Intercomm Foods, Nestle, ΒΙΚΟΣ, ΓΑΙΑ, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΜΕΤΚΑ, ΚΑΠΝΙΚΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, S&B, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΑΛΟΥΜΙΛ, Turkish Airlines, Avis, ΧΑΛΚΟΡ, SOVEL, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ, ΣΥΜΕΤΑΛ, ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, DEMO ΑΒΕΕ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.