Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επιτυχημένο το Σεμινάριο για «Σχεδιασμό της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης σε τοπικό...

Επιτυχημένο το Σεμινάριο για «Σχεδιασμό της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο»

perifereia_AttikisΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο σεμινάριο (26 & 27 Μαρτίου) που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής με θέμα: «Σχεδιασμός της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο».

Το σεμινάριο απευθυνόταν αποκλειστικά στους Αιρετούς και στα εξειδικευμένα στελέχη των Διευθύνσεων Τουρισμού όλων των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και σε εκπροσώπους συλλογικών φορέων, ενώσεων, οργανισμών, αναπτυξιακών εταιριών και επιμελητηρίων που ασχολούνται με θέματα τουρισμού. 

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων:

  • Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας. Μια ανάπτυξη, η οποία θα στηρίζεται σε συγκεκριμένο σχεδιασμό, με εξειδικευμένα εργαλεία και με προοπτική.
  • Είναι σημαντικό ο τουρισμός να αποδειχθεί το ισχυρό χαρτί ανάπτυξης της Αττικής, με τρόπο που θα συμβάλλει στην επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας, αφού η Αττική αποτελεί σημαντικό τμήμα της χώρας, σημαντικό παράγοντα της εθνικής οικονομίας.
  • Στόχος της Περιφέρειας Αττικής είναι να σηματοδοτήσει μια νέα πορεία ανάπτυξης, που λαμβάνει υπόψη της τα σύγχρονα δεδομένα, όπως για παράδειγμα τη γκετοποίηση του ιστορικού κέντρου, την οικονομική κρίση, την έλλειψη ελεύθερων χώρων, και επιχειρεί να τα αντιμετωπίσει στο πλαίσιο μιας συμμετοχικής στρατηγικής, με τη συνεργασία των δήμων, των αρμόδιων φορέων του τουρισμού, των τοπικών κοινωνιών.
  • Μέσα από πρωτοβουλίες σαν τη σημερινή αλλά και άλλες πρωτοβουλίες και δράσεις, είναι βέβαιο ότι θα το κερδίσουμε το στοίχημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.