Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης στην Αθήνα από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας για την...

Διοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης στην Αθήνα από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας για την ελβετική και την αυστριακή αγορά

press from AustriaΗ προώθηση της Αθήνας ως ιδανικού προορισμού για city break και για ταξίδια πολιτιστικού ενδιαφέροντος καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς και η ανάδειξη γειτονικών προορισμών, για προγράμματα με βάση την Αθήνα αποτέλεσε το στόχο της διοργάνωσης δύο ταξιδιών εξοικείωσης από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, δημοσιογράφων από την Ελβετία και διοργανωτών ταξιδίων και δημοσιογράφων από την Αυστρία τα διαστήματα 18 έως 21 Μαρτίου και 20 έως 25 Μαρτίου αντίστοιχα. Τα ταξίδια διοργανώθηκαν σε συνεργασία με την Aegean Airlines.

Ταξίδι Ελβετών δημοσιογράφων 18-21.03:

Ελβετοί δημοσιογράφοι από έγκριτα περιοδικά και εφημερίδες, Tagblatt Zürich, Zürcher Unterländer, St. Galler Tagblatt, Imagine, Hotellerie Gastronomie Verlag και Ärzte-Medico Journal, συμμετείχαν στο δημοσιογραφικό ταξίδι που διοργανώθηκε στην Αθήνα και περιλάμβανε ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους Σουνίου και Ακρόπολης, στο Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς και ξεναγήσεις στα βασικά αξιοθέατα της πόλης, περιηγήσεις στις αγορές της Αθήνας, γνωριμία με τη νυχτερινή ζωή της πόλης, με στόχο οι προσκεκλημένοι να γνωρίσουν τόσο την ιστορική, όσο και τη σύγχρονη Αθήνα. Το γκρουπ είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον CEO της Aegean Airlines, κ. Δ. Γερογιάννη, και εμφάνισε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα success stories ελληνικών επιχειρήσεων. Τέλος, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια ημερήσια κρουζιέρα στον Αργοσαρωνικό, στα νησιά Ύδρα, Πόρο και Αίγινα, και να ξεναγηθούν στο ναό της Αφαίας.
Η Αθήνα κέρδισε τις εντυπώσεις των προσκεκλημένων. Σύμφωνα με δηλώσεις του αρχισυντάκτη του περιοδικού Ärzte-Medico Journal, κ. Wino Leuenberger, «η Αθήνα με εξέπληξε θετικά, είναι μια πόλη για όλο το χρόνο, που μπορεί κανείς να επισκεφθεί και το χειμώνα. Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι εξαιρετικό και αποτελεί από μόνο του βασικό κίνητρο για την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού στην Αθήνα», ενώ η δημοσιογράφος του περιοδικού Imagine και blogger, κα Helena Ugrenovic, δήλωσε ενθουσιασμένη «από την πόλη των Θεών».

Ταξίδι εξοικείωσης Αυστριακών διοργανωτών ταξιδίων και δημοσιογράφων 20-25.03:

Στόχος του ταξιδιού, το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, την Aegean Airlines, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, το Δήμο Πόρου και το Δήμο Ύδρας, ήταν η διοργάνωση ενός round trip με σημείο εκκίνησης την Αθήνα και σταθμούς το Ναύπλιο και τον Πόρο, προορισμούς που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση ενός προγράμματος στην περιοχή, καθώς και ολιγόωρη επίσκεψη  στο Τολό και την Ύδρα. Στο ταξίδι συμμετείχαν 15 στελέχη tour operators και ιδιοκτήτες ταξιδιωτικών γραφείων (μ.α., Ruefa Verkehrsbüro, Sabtours, Sigma Touristik, Reisewelt, GTA-Sky Ways, Gruber Reisen), οι οποίοι προσφέρουν ταξίδια πόλης, ομαδικά ταξίδια πολιτιστικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, καθώς και ταξίδια incentives, και δημοσιογράφοι από επαγγελματικά περιοδικά και εφημερίδες της Αυστρίας.

Το γκρουπ ξεναγήθηκε στα κυριότερα αξιοθέατα της Αθήνας, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στα σημαντικότερα μνημεία και τις αγορές της πόλης, καθώς και  στην παραλιακή ζώνη της Αττικής. Στους συμμετέχοντες δόθηκε η δυνατότητα να γευτούν την ποικιλία των γαστριμαργικών απολαύσεων, καθώς και την πλούσια νυχτερινή ζωή που προσφέρει η πόλη. Το ταξίδι εξοικείωσης περιλάμβανε επίσης επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους Μυκηνών και Επιδαύρου και διαμονή στο Ναύπλιο, όπου εκτός από την πραγματοποίηση ξεναγήσεων, διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, κ. Χειβιδόπουλο, συνάντηση γνωριμίας με επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής. Το γκρουπ έτυχε της θερμής υποδοχής του Δήμου Πόρου και του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα τουρισμού, κ. Καϊκα, κατόπιν της άμεσης ανταπόκρισης του Δημάρχου Πόρου, κ. Δημητριάδη, στο αίτημα του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας. Στον Πόρο πραγματοποιήθηκαν hotel inspections, γνωριμία με την τοπική παράδοση και γαστρονομία, από το Σύλλογο Γυναικών Πόρου και ξεναγήσεις. Τέλος, το γκρουπ υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ύδρας, κ. Κουκουδάκης, στο ιστορικό Δημαρχείο του νησιού, όπου και παρουσιάστηκαν η ιστορία, τα χαρακτηριστικά και οι τουριστικές δυνατότητες του νησιού που το έχουν αναδείξει σε δημοφιλή προορισμό.

«Το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής του ΕΟΤ για την ανάδειξη των ελληνικών πόλεων και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σχεδίασε και διοργάνωσε τα δύο αυτά ταξίδια εξοικείωσης με επίκεντρο την Αθήνα. Αναδείχθηκαν όλα τα προτερήματα που καθιστούν την Αθήνα, ιδανικό προορισμό για ταξίδια πόλης, η ιστορία και η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, η γαστρονομία και οι υψηλές προδιαγραφές εστίασης, οι δυνατότητες διασκέδασης και η αγορά της. Στο δεύτερο ταξίδι δόθηκε επίσης έμφαση σε γειτονικούς προορισμούς, όπως το Ναύπλιο, ο Πόρος και η Ύδρα, προκειμένου να προωθηθεί η ένταξη των προορισμών αυτών στα προγράμματα των tour operators, καθώς και η συμπερίληψή τους σε ομαδικά προγράμματα διακοπών και incentives. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την ΠΕ Αργολίδας, το Δήμο Πόρου και το Δήμο Ύδρας για την εξαιρετική συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη Hellenic Seaways για την προσφορά των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και στο Μουσείο της Ακρόπολης για τη συνεχή στήριξη των προσπαθειών μας. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού που ενεπλάκησαν στα δύο αυτά ταξίδια για τον επαγγελματισμό και τη φιλοξενία τους», δήλωσε η Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας, κα Αθηνά Μπαμπάκου.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.