Home Αεροπορικά Νέα Ανακοίνωση της Airbus σχετικά με το ατύχημα της πτήσης Germanwings

Ανακοίνωση της Airbus σχετικά με το ατύχημα της πτήσης Germanwings

Ανακοίνωση της Airbus σχετικά με το ατύχημα της πτήσης GermanwingsΗ Airbus με βαθιά λύπη, επιβεβαιώνει ότι ένα αεροσκάφος A320 από τον στόλο της Germanwings έπεσε (ενεπλάκη) σε ατύχημα που συνέβη σήμερα στις 11.00 (τοπική ώρα) στην περιοχή Prads-Haute-Bléone των γαλλικών Άλπεων. Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Βαρκελώνη στο Ντίσελντορφ, της Γερμανίας.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν καταχωρημένο με κωδικό D-AIPX και με σειριακό αριθμό (Manufacturer Serial Number)147, το οποίο είχε παραδοθεί στη Lufthansa από την γραμμή παραγωγής από το 1991.Το αεροσκάφος είχε συμπληρώσει 58,300 ώρες λειτουργίας σε περίπου 48,700 πτήσεις. Διέθετε κινητήρες CFM 56-5A1.Μέχρι στιγμής δεν μπορούν να δοθούν περισσότερες τεκμηριωμένες πληροφορίες για το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το ICAOκεφ. 13 η Airbus θα διαθέσει ένα τεχνικό κλιμάκιο ειδικών συμβούλων για να παρέχουν ολοκληρωμένη στήριξη στην Γαλλική BEA που διεξάγει τις έρευνες .

Το Α320 είναι ένα δικινητήριο αεροσκάφος μονού διαδρόμου, με 150 θέσεις επιβατών σε μια τυπική διαμόρφωση δύο κατηγοριών θέσεων. Το πρώτο Α320 λειτούργησε τον Μάρτιο 1988. Μέχρι το τέλος του Φλεβάρη του 2015 σχεδόν 6.200αεροσκάφη της οικογένειας του τύπου Α320 ήταν σε λειτουργία παγκοσμίως. Σήμερα, το σύνολο του στόλου έχει συγκεντρώσει πάνω από 150 εκατομμύρια ώρες πτήσεων σε περισσότερες από 85 εκατομμύρια πτήσεις.

Η Airbus θα διαθέσει περαιτέρω τεκμηριωμένα στοιχεία όταν αυτά έχουν επιβεβαιωθεί και οι αρχές δώσουν άδεια για τη δημοσιοποίηση τους.

ΟΙ εργαζόμενοι της Airbus εκφράζουν, την βαθιά λύπη τους, στις οικογένειες, τους φίλους και τους αγαπημένους των ανθρώπων που επλήγησαν από το ατύχημα της πτήσης 4U 9525

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version