Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Αθήνα στο επίκεντρο των παγκόσμιων ενεργειακών εξελίξεων, τον Σεπτέμβριο

Η Αθήνα στο επίκεντρο των παγκόσμιων ενεργειακών εξελίξεων, τον Σεπτέμβριο

Global_Oil_travellingΣε μια χρονική στιγμή όπου οι ενεργειακές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, της Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης βρίσκονται στην κορύφωσή τους, ο μεγαλύτερος πολυεθνικός όμιλος διοργάνωσης ΟΙL & GAS εκδηλώσεων παγκοσμίως, ΙΤΕ GROUP PLC, σε συνεργασία  με την εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων ROTA AE, επιλέγουν την Αθήνα για να διοργανώσουν μια έκθεση/συνέδριο διεθνούς βεληνεκούς, που θα αποτελέσει τόσο για την ευρύτερη περιοχή όσο και για τη χώρα μας προάγγελο σημαντικών εξελίξεων.

Οι πρόσφατες ανακαλύψεις σημαντικών πηγών υδρογονανθράκων – ιδιαιτέρως φυσικού αερίου – στην υπεράκτια λεκάνη της Λεβαντίνης μπορεί δυνητικά να αλλάξουν τις στρατηγικές εφοδιασμού στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Οι ανακαλύψεις αυτές θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τον απαραίτητο ενεργειακό εφοδιασμό για την κάλυψη της αυξανόμενης περιφερειακής ζήτησης και πιθανόν να δώσουν ώθηση και στις εξαγωγές.

Επίσης, η Μαύρη Θάλασσα συνεχίζει να αποτελεί μια περιοχή με ιδιαίτερα καλές προοπτικές σε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη. Ως πιθανός διάδρομος μεταφοράς αερίου, η περιοχή θα μπορούσε να παίξει ουσιαστικό ρόλο στη διασφάλιση της μελλοντικής ενεργειακής ασφάλειας ολόκληρης της ηπείρου. Χάρη στις νέες ευκαιρίες από διαγωνισμούς που προκηρύσσονται, στις περαιτέρω εξελίξεις σε ανάπτυξη πεδίων αβαθών και βαθέων υδάτων, καθώς και σε ευκαιρίες εκμετάλλευσης ώριμων χερσαίων και υπεράκτιων κοιτασμάτων, η ευρύτερη περιοχή έχει προοπτική να προσελκύσει τις σωστές επενδύσεις, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με το κατάλληλο δημοσιονομικό και νομοθετικό περιβάλλον.

Τώρα είναι λοιπόν η ιδανική στιγμή για να αξιολογήσει κάποιος τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην ευρύτερη περιοχή, γι’ αυτό και οι διεθνείς εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων, ο όμιλος ITE και η ROTA δημιούργησαν μια πλατφόρμα προκειμένου διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες, εταιρείες πετροχημικών, εταιρείες διύλισης, γεωτρήσεων και εταιρείες με υπηρεσίες στον τομέα του πετρελαίου, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην τοπική και στη διεθνή αγορά να συναντηθούν με επενδυτικούς και τεχνολογικούς εταίρους, κυβερνητικούς  αξιωματούχους, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και  φορείς από την ευρύτερη περιοχή αλλά και όλο τον κόσμο, στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης και συνεδρίου  GLOBAL OIL AND GAS BLACK SEA AND MEDITERRANEAN, η οποία  θα πραγματοποιηθεί 23 με 24 Σεπτεμβρίου 2015 στο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Metropolitan Expo, στην Αθήνα.

Η εκδήλωση συνολικά θα εστιάζει στις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον κλάδο του πετρελαίου και του αερίου στις χώρες γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα, την Ανατολική Μεσόγειο, τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης καθώς και στο Αιγαίο και το Ιόνιο.

Στην έκθεση θα παρουσιασθούν διεθνείς και εγχώριες εταιρείες από τις κατηγορίες όπως: διαχειριστές κοιτασμάτων, τεχνικές εταιρείες, εταιρείες προμηθειών, κατασκευαστικές, εταιρείες έρευνας, εταιρείες γεωλογικής τεχνολογίας και υπηρεσιών, εταιρείες τεχνολογίας εξορύξεων και γεωτρήσεων, θαλάσσιες μεταφορές, εταιρείες εξοπλισμού γεωτρήσεων, πάροχοι συστημάτων ενισχυμένης ανάκτησης, πάροχοι τεχνολογίας και υπηρεσιών πετρελαίου και αερίου, εταιρείες διαχείρισης εγκαταστάσεων, εταιρείες συντήρησης και επισκευών, πάροχοι ηλεκτρικών προϊόντων και υπηρεσιών, πάροχοι προϊόντων ανάκτησης πετρελαίου, εταιρείες προϊόντων υγείας, ασφάλειας και περιβαλλοντικής διαχείρισης, εταιρείες τεχνολογίας οργάνων και ελέγχου, εταιρείες ανυψωτικού εξοπλισμού, γερανών και βαρούλκων, εταιρείες τεχνολογίας παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου, πάροχοι θαλάσσιου εξοπλισμού, πάροχοι προϊόντων και υπηρεσιών αγωγών, πάροχοι αντλιών, συμπιεστών και βαλβίδων, εταιρείες δεξαμενών και αποθήκευσης.

Το συνέδριο διοργανώνεται παράλληλα με την έκθεση. Το κεντρικό συνέδριο αποτελεί το επίσημο forum ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων για το πολύπλοκο έργο της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου των χωρών της γεωγραφικής περιοχής κάλυψης. Ομιλητές στο συνέδριο θα είναι προσωπικότητες των κυβερνήσεων, εκπρόσωποι ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων, διοικητικά στελέχη μεγάλων εταιρειών κ.α.

Τα κύρια θέματα του συνεδρίου είναι:

Πληροφορίες για το πετρέλαιο και το αέριο παγκοσμίως:
Τάσεις της αγοράς – παγκόσμιες και περιφερειακές προοπτικές
Ανάλυση των τάσεων στον κλάδο
Στρατηγικές ανάπτυξης – προκλήσεις για τις νέες εξελίξεις στην έρευνα και παραγωγή

Έρευνα και παραγωγή:
Γεωλογικές – σεισμολογικές έρευνες
Αξιολόγηση πετρελαίου – ενδείξεις και παιχνίδια
Τεχνικές λύσεις για εξόρυξη βαθέων υδάτων – εργαλεία παρέμβασης

Ρυθμιστικό και δημοσιονομικό πλαίσιο
Γύροι αδειοδοτήσεων
Δημοσιονομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο
Φορολόγηση και διαδικασία υποβολής προσφορών

Μεταφορά και αποθήκευση πετρελαίου και αερίου:
Μέλλον της ευρωπαϊκής αγοράς αερίου
Ανάπτυξη εμπορίου στους κόμβους μεταφοράς αερίου
Θαλάσσιες μεταφορές – αποθήκευση αερίου
Επαναεριοποίηση υγροποιημένου φυσικού αερίου

Διύλιση, επεξεργασία και εμπορία (Downstream):
Προοπτικές διύλισης και πετροχημικών
Τάσεις στη διύλιση
Τεχνολογίες – ενσωμάτωση

Τη σοβαρότητα και το μέγεθος της συγκεκριμένης εκδήλωσης εγγυώνται απόλυτα οι δύο διοργανώτριες εταιρείες καθώς τόσο από τη μεριά της η ITE GROUP PLC αποτελεί μια από τις 3 μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες διοργάνωσης εκθέσεων παγκοσμίως και τη μεγαλύτερη εταιρεία διοργάνωσης στο τομέα OIL & GAS, με 22 κορυφαίες διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο, όσο και από τη μεριά της η ROTA αποτελεί τον μεγαλύτερο εκθεσιακό οργανισμό στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με περισσότερες από 15 διοργανώσεις ετησίως.

H διοργάνωση τελεί υπό την υποστήριξη του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και του Greek Energy Forum.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.