Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Ν. Βαλαβάνη: Υπάρχουν σκέψεις αύξησης του ΦΠΑ σε Μύκονο, Σαντορίνη

Ν. Βαλαβάνη: Υπάρχουν σκέψεις αύξησης του ΦΠΑ σε Μύκονο, Σαντορίνη

valavani_travelling_Mιλώντας το πρωί στον Ant1 η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για υπαγωγή των κοσμοπολιτικών νησιών των Κυκλάδων στους κανονικούς συντελεστές ΦΠΑ και όχι στους μειωμένους κατά 30% που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου.

Ειδικότερα, η κα Βαλαβάνη είπε, ότι: 

Υπάρχουν σκέψεις για τα νησιά όσον αφορά τον ΦΠΑ, όπως το να πάει η Μύκονος και η Σαντορίνη στο ίδιο καθεστώς που ισχύει στην Κρήτη, δηλαδή στους κανονικούς συντελεστές. Αυτό που πρέπει να προστατευτεί είναι η άγονη γραμμή, είπε. 

Για το θέμα της αύξησης των φόρων σε ποτά και τσιγάρα είπε ότι το πρόβλημα είναι ότι οι ειδικοί φόροι σε αυτά είναι ήδη 88%. 

Για τις αποδείξεις είπε ότι θα πρέπει οι φορολογούμενοι να τις κρατήσουν όλες καθώς υπάρχουν σκέψεις για κάποια επιβράβευση. 

Για το αδήλωτο μαύρο χρήμα είπε ότι θα πρέπει να δοθεί μια δυνατότητα τροποποίησης των προηγούμενων φορολογικών δηλώσεων με την επιβολή ενός ενιαίου φόρου, που, όπως είπε δεν θέλει να είναι 15%, εννοώντας ίσως, έναν υψηλότερο συντελεστή. 

 

1 COMMENT

  1. Δεν είναι όλοι οι επιχειρηματίες του ίδιου βελινεκούς. Μια οικογενειακή, μικρή επιχείρηση των 7 δωματίων στην Μύκονο δεν θα πλουτίσει. Μετά από αύξηση φορολογικών συντελεστών, τόσων διαφορετικών φόρων, 30% ακριβότερη διαβίωση πως μπορείς να έχεις εισόδημα να ζήσεις με δουλειά 5 μηνών, όλο των χρόνων, να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου, να σπουδάσεις τα παιδιά σου, να τα στείλεις να υπηρετήσουν για την χώρα και μετά να πρέπει να τα βοηθάς οικονομικά, μιας και σπούδαζες μελλοντικούς άνεργους (άρα χαμένη επένδυση) για να μην τα χάσεις, αφου απογοητευμένα θα φύγουν για το εξωτερικό. Την σημαίνει έχεις επιχείρηση στην Μύκονο? Αν πληρώσους αυτοί που κτίζουν κάθε χρόνο για να μην πληρώσουν εφορία, έχουν δύο και τρια ξενοδοχεία των 70 δωματίων. Βρίσκουν τρόπο να μην τους πιάνει η αστυνομία στις παρανομίες τους και δηλώνουν λιγότερα από εμένα. Αγαπώ την χώρα μου και το νησί μου αλλά δεν αντέχει κανείς να βλέπει την αδικία συνεχώς γύρω του και να έχει την διάθεση να προσφέρει και κοινωνικό έργο, όπως οι περισσότερες μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις προσφέρουν με την φιλική εξυπηρέτηση των τουριστών που επιστρέφουν για τις οικογένειες σε προσωπικό επίπεδο τις περισσότερες φορές και όχι για τα 5άστερα ξενοδοχεία του νησιού.
    Ελπίζω να μην συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση αυτή την αδικία. Ελπίζουμε όλο και λιγότερο για ένα καλύτερο αύριο με κοινωνικά κριτήρια. Ευχαριστώ πολύ αν με προσέξετε. Με εκτίμηση Ασημίνα Μαντζαβίδου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.