Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τη Στήριξη των κινεζικών επενδύσεων στον Πειραιά ζήτησε η Κίνα από την...

Τη Στήριξη των κινεζικών επενδύσεων στον Πειραιά ζήτησε η Κίνα από την Ελλάδα

Li_Keqiang_Τη στήριξη της κινεζικής βούλησης για επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά ζήτησε ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Πεκίνο, ανήσυχο για τη διακοπή της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Κίνα δεν επιβεβαίωσε εάν ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε την πρόσκληση του Λι Κετσιάνγκ να επισκεφθεί το Πεκίνο, καθώς αυτή απευθύνθηκε χωρίς να προσδιορισθεί συγκεκριμένη ημερομηνία.
 
Σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα της κινεζικής κυβέρνησης, ο Λι Κετσιάνγκ διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας ότι οι κινεζικές επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά «ευνόησαν τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης».
 
«Ελπίζω ότι οι δύο πλευρές θα σεβασθούν τις δεσμεύσεις τους. Η Κίνα επιθυμεί να συνεργασθεί με την Ελλάδα για να μετατραπεί το λιμάνι αυτό σε διαμετακομιστικό κόμβο ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη» δήλωσε ο κ. Λι στον κ. Τσίπρα.
 
«Ελπίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα παράσχει τις μεγαλύτερες νομικές εγγυήσεις προς τις κινεζικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα» δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης.
 
Σύμφωνα με το κείμενο, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας παραδέχθηκε ότι το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί «σημαντικό σχέδιο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες». «Η Ελλάδα θα παράσχει περισσότερη προσοχή και στήριξη», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της κινεζικής κυβέρνησης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.