Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνεργασία Ιερά Συνόδου και ΗΑΤΤΑ

Συνεργασία Ιερά Συνόδου και ΗΑΤΤΑ

GRAFEIA_IERA_SYNODOSΠραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015, στα Γραφεία της Αρχιγραμματείας και του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος η πρώτη επίσημη επίσκεψη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Στη σύσκεψη που ακολούθησε συμμετείχαν εκ μέρους του Συνοδικού Γραφείου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Πρόεδρος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας, ο Ελλογιμώτατος Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Θεόδωρος Παναγόπουλος και ο Ελλογιμώτατος κ. Βασίλειος Τζέρπος, Μέλη του Συνοδικού Γραφείου, και εκ μέρους του HATTA ο κ. Στάθης Σκρέτας, Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ, καθώς και οι κ.κ. Μαρία Αλιφραγκή, Γεώργιος Παλιούρας και Γεώργιος Δασκαλάκης, Μέλη του Δ.Σ.

Κατά τη διάρκεια της συσκέψεως συζητήθηκαν θέματα κοινών δράσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του HATTA για θέματα Προσκυνηματικού Τουρισμού. Κοινή διαπίστωση και των δύο πλευρών ήταν η ανάγκη δημιουργίας μιας «Κοινής Επιτροπής» προς εξέταση και επίλυση θεμάτων που αφορούν τον Προσκυνηματικό Τουρισμό, καθώς επίσης και η ανάγκη συστηματικότερης και πιο στενής συνεργασίας των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων της χώρας μας τόσο με τον επίσημο φορέα τους, τον ΗΑΤΤΑ, όσο και με το αρμόδιο Συνοδικό Γραφείο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αποφασίστηκε η επόμενη συνάντηση μεταξύ των δύο ως άνω φορέων να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Μαρτίου στα Γραφεία του HATTA στην Αθήνα.

Τέλος, μετά το πέρας της συσκέψεως, τα Μέλη του Δ.Σ. του HATTA συνοδευόμενα από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τον κ. Βασίλειο Τζέρπο, Μέλος του Συνοδικού Γραφείου, επισκέφθηκαν τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμεντα, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, και τον ενημέρωσαν εκτενώς για την συνεργασία Εκκλησίας της Ελλάδος και HATTA για θέματα Προσκυνηματικών Περιηγήσεων.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.