Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Θεωρία και Ιστορία του Χρώματος | Θεωρητικό Σεμινάριο με την Ρούλα Ακαλέστου

Θεωρία και Ιστορία του Χρώματος | Θεωρητικό Σεμινάριο με την Ρούλα Ακαλέστου

ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ

Ρούλα Ακαλέστου_Ιδρυμα_Μιχαλης_Κακογιάννης
Τι είναι το χρώμα, πώς προσδιορίζεται, πώς αναλύεται, πώς συμπεριφέρεται κατά την αντίληψη μας. Πώς το χρησιμοποιούμε και γιατί.
Θεωρία χρώματος. Διάκριση, αποκωδικοποίηση και συστηματοποίηση των παραμέτρων των χρωματικών φαινομένων: σύσταση, χαρακτηριστικά, ιδιότητες και κατηγοριοποιήσεις των χρωμάτων. Παραθέσεις, συσχετισμοί, αλληλεπιδράσεις και σύνθεση με τις άλλες οπτικές αξίες (φως, σχήμα, χώρο κλπ.). 
 

Δράση της χρωματικής εμπειρίας στο θεατή: από την ασυναίσθητη επενέργεια του αισθητηριακού ερεθίσματος, στην αντιληπτική διαδικασία και την μετάφρασή της, την αναγωγή, την συνειδητή σημασιοδότηση και τις πολιτισμικές κατασκευές. Φυσικά πρότυπα και αναφορές, ψυχολογικές συνδέσεις και συνειρμοί, ερμηνείες και συμβολική των χρωμάτων. Ιστορική αντιμετώπιση και χρήση στις διάφορες κοινωνίες. Διαχείριση και εφαρμογή των χρωματικών εντυπώσεων και συγκινήσεων για τη μεταφορά μηνύματος ή τη συναισθηματική έκφραση: αξιοποίηση τους ως υποβλητικό εργαλείο στην καθημερινή πρακτική και επικοινωνία, την παραγωγή και τη διαφήμιση, την θρησκευτική ή πολιτική σκοπιμότητα, την τέχνη. 

Το σεμινάριο είναι θεωρητικό, συνοδεύεται από εικόνες και σημειώσεις.
 
Διάρκεια: 13 τρίωρες συναντήσεις (1 φορά την εβδομάδα)
Φεβρουάριος: 19, 26
Μάρτιος: 5, 12, 19, 26
Απρίλιος: 2, 16, 23, 30
Μάιος: 7, 21, 28
 
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 190€
Περισσότερες πληροφορίες: r.akalestou@gmail.com, τηλ.: 210-6450714
 
 
Η Ρούλα Ακαλέστου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ζωγραφική και Θεωρία Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών και μετά στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Μονπελιέ.
 
Έχει παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα (Γκαλερί Ζουμπουλάκη), στην Θεσσαλονίκη (Γκαλερί Τερακότα), στο Μιλάνο (Γκαλερί ΟPOS) και ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί, μουσεία, διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Σεούλ.   
 
Έργα της βρίσκονται στις δημόσιες συλλογές: ΑΣΚΤ, Πινακοθήκης Δήμου Αθηναίων, Πανεπιστημίου Πατρών, Υπουργείου Πολιτισμού, Ελληνική Πρεσβεία Οττάβα Καναδά και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Ιταλία, Ελβετία, Ολλανδία, Γαλλία, ΗΠΑ. Για τη δουλειά της έχουν δημοσιευτεί άρθρα στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, 10 βιβλία και 20 κατάλογοι εκθέσεων.
 
Παράλληλα με την ζωγραφική έχει ασχοληθεί με: την γλυπτική, την σκηνογραφία, το σχέδιο μόδας και κοσμήματος, την εικονογράφηση και την συγγραφή, καθώς και με την διδασκαλία της τέχνης (Ιστορία της Τέχνης, Οπτική Αντίληψη, Θεωρία Χρώματος). 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.