Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Δήμος Αθηναίων/ΕΑΤΑ: «Επιχειρώ Κοινωνικά»: Η Αθήνα κέντρο κοινωνικής επιχειρηματικότητας

Δήμος Αθηναίων/ΕΑΤΑ: «Επιχειρώ Κοινωνικά»: Η Αθήνα κέντρο κοινωνικής επιχειρηματικότητας

epihiro_koinonika_18-2-15_1«Η κοινωνική επιχειρηματικότητα αποτελεί για εμάς προτεραιότητα και αυτό αποδεικνύεται από τη σοβαρή και συστηματική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τα τελευταία δύο χρόνια ο δήμος Αθηναίων με αιχμή την αναπτυξιακή εταιρία του, την Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας με θέμα «Η Αθήνα Κέντρο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» που διοργάνωσε τη Τετάρτη 18, Φεβρουαρίου, στα Πετράλωνα στο The HUB Events, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) του δήμου Αθηναίων.
epihiro_koinonika_18-2-15Ο κ. Καμίνης, αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους των πόλεων του Βελιγραδίου, των Συρακουσών και της Γλασκώβης, καθώς και τους 230 κοινωνικούς επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, υπογράμμισε ότι κύριος προσανατολισμός της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης στην Αθήνα και η δημιουργία θέσεων εργασίας.
Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις του δήμου για την κοινωνική επιχειρηματικότητα. «Με την ενεργοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών όπως με τον βραβευμένο θεσμό του Συν–Αθηνά ή και με πιλοτικά συστήματα σαν το URBACT – Βιώσιμη Διατροφή, διαμορφώνουμε σταδιακά ένα πλαίσιο να θέτουμε τα προβλήματα και να αναζητούμε από κοινού λύσεις. Λύσεις καινοτόμες για μια βιώσιμη πόλη, για την Αθήνα της επόμενης πενταετίας» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων.
Το πρόγραμμα «Επιχειρώ Κοινωνικά» παρουσίασε ο κ. Αλέξης Γαληνός, διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Α.Τ.Α του δήμου Αθηναίων και ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος συμβουλευτικής υποστήριξης εν δυνάμει κοινωνικών επιχειρηματιών, που περιλαμβάνει στοχευμένη υποστήριξη σε ώριμες επιχειρηματικές ιδέες, παρέχοντας υπηρεσίες εκπαίδευσης και εξατομικευμένης υποστήριξης ανάλογα με τις ανάγκες των ωφελουμένων, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και υπηρεσίες ανάπτυξης επενδυτικής ετοιμότητας.
Για τις εμπειρίες και τις διαφορετικές προσεγγίσεις των χωρών τους στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας μίλησαν, ο κ. Francesco Italia, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Οικονομίας του δήμου Συρακουσών της Σικελίας, ο κ. Jonathan Cuborn, διευθυντής του Social Value Lab της Σκωτίας και του Social Innovation Scotland, καθώς και ο κ. Andel Boskovic, ειδικός στην κοινωνική καινοτομία και ιδρυτικό μέλος του Impact Hub Βελιγραδίου.
Στην ημερίδα  κοινωνικοί επιχειρηματίες παρουσίασαν τις δράσεις τους, μεταξύ των οποίων ο κ. Χρήστος Αλεφάντης, διευθυντής του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», η κυρία Νατάσα Αθανασιάδου, η σχεδιάστρια πίσω από τις τσάντες από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, η κυρία Γεωργία Βαμβουνάκη, εμπνευστής του καφέ «Μύρτιλλο» που απασχολεί ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς και ο κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος, ιδρυτικό μέλος της Τηνιακής Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Καλλονή – Κελλιά», που στοχεύει στην τοπική ανάπτυξη με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.
Το πρόγραμμα «Επιχειρώ Κοινωνικά» παρέχει στοχευμένες υποστηρικτικές υπηρεσίες σε υφιστάμενους ή εν δυνάμει κοινωνικούς επιχειρηματίες που έχουν έδρα ή δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, εισαγάγει μια μέθοδο αξιολόγησης του κοινωνικού επιχειρείν, καθώς και εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ειδικότερες ανάγκες των ενδιαφερομένων προκειμένου να αναπτύξουν ή να βελτιώσουν την ιδέα τους. Το πρόγραμμα:
•υποστηρίζει οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ασχοληθεί ή ασχολείται με την κοινωνική επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε να συνδυάσει αποτελεσματικά το κοινωνικό του όραμα με τη βιωσιμότητα, και
•προσφέρει μια μέθοδο αξιολόγησης κάθε κοινωνικής επιχείρησης προς όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και οργανισμούς.  
Το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων του «Επιχειρώ Κοινωνικά», την αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα συμβουλευτικής, το εργαλείο αξιολόγησης, τις υπηρεσίες καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τα workshops, τα συνέδρια και τις ημερίδες, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος: social.developathens.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.