Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τον Μάρτιο όλη η Αυστραλία θα μιλά Ελληνικά

Τον Μάρτιο όλη η Αυστραλία θα μιλά Ελληνικά

Mike Zafiropoulos - Μιλήστε Ελληνικά τον ΜάρτιοΒρίσκεστε στην Αυστραλία; Ε, τότε “Μιλήστε Ελληνικά τον Μάρτιο”.
Μια φιλόδοξη πρωτοβουλία που βρίσκεται σε εξέλιξη, και που στοχεύει στη διατήρηση και την προώθηση της ελληνικής γλώσσας στη μακρινή Αυστραλία.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της αγγλικής έκδοσης του “Νέου Κόσμου”,  εξετάζεται το ενδεχόμενο, ο προσεχής Μάρτιος να καθιερωθεί ο μήνας που θα ενθαρρύνονται όλοι να μιλούν Ελληνικά στην Αυστραλία. Πρωτίστως οι ομογενείς, αλλά όχι μόνο.

Να μιλούν Ελληνικά στα σπίτια τους, στις επιχειρήσεις, στα σχολεία, στις ομογενειακές οργανώσεις.

Η επιλογή του Μαρτίου δεν είναι τυχαία. Δεν είναι απλά ο μήνας που εορτάζεται η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821, αλλά και που διοργανώνονται Ελληνικά Φεστιβάλ σε όλη την Αυστραλία.

Η αρχική ιδέα ανήκει στο Mike Zafiropoulos, πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Εβδομάδας, πρώην Δήμαρχο του Φίτζροϊ, πρώην Διευθυντή του Υπουργείου Μετανάστευσης, πρώην Διευθυντή της Δημόσιας Ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας SBS, και σήμερα Προέδρου της “Φροντίδας”, και του καναλιού 31.

Η ιδέα υιοθετήθηκε αμέσως από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη, τον Διευθυντή των σχολείων της Κοινότητας, Μάνο Τζιμπράγο και τον Διευθυντή του κολεγίου “Όμηρος”, Τάσο Δουβαρτζίδη, και προβλήθηκε από την πρώτη σελίδα της αγλλικής έκδοσης, του Νέου Κόσμου.

Η απήχηση υπήρξε μεγάλη και θετική. Ομογενείς συμφωνούν με την ιδέα, και μένει τώρα η υλοποίησή τους από ομογενειακούς παράγοντες.

Η καμπάνια με τίτλο, “Speak Greek in March”, αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους, με την συμμετοχή ομογενειακών οργανώσεων, σχολείων, μέσων ενημέρωσης και κάθε ενδιαφερόμενου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.