Αρχική Αεροπορικά Νέα Η VOLOTEA ΞΕΚΙΝΑ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ 5 ΝΕΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ...

Η VOLOTEA ΞΕΚΙΝΑ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ 5 ΝΕΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2015: ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΠΑΛΕΡΜΟ, ΠΙΖΑ/ΤΟΣΚΑΝΗ, ΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΒΕΝΕΤΙΑ

image008Η Volotea, η αεροπορική εταιρεία που συνδέει  πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους, ανακοίνωσε την άφιξή της στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, προσφέροντας περισσότερες από 60.000 αεροπορικές θέσεις για το 2015. Η Σαντορίνη, το Παλέρμο, η Πίζα/Τοσκάνη, το Μπάρι και η Βενετία, είναι οι 5 προορισμοί που θα εξυπηρετεί η Volotea από την Αθήνα. Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει το ισχυρό στρατηγικό ενδιαφέρον της εταιρείας στην ελληνική αγορά, στην όποια έχει διαρκή παρουσία από το 2012, έχοντας ήδη μεταφέρει περισσότερους από 190.000 επιβάτες.
 
Από τον Απρίλιο 2015, η Volotea ξεκινά 5 νέα δρομολόγια από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών: Ένα δρομολόγιο αφορά σε προορισμό του εσωτερικού και τέσσερα σε προορισμούς στην Ιταλία. Συνολικά, αυτός είναι ο τρίτος χρόνος πτήσεων της Volotea στην Ελλάδα και ο πρώτος που η εταιρεία θα πετάξει προς / από την Αθήνα. Από τον Απρίλιο 2012 μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει μεταφέρει περισσότερους από 190.000 επιβάτες στην Ελλάδα, πετώντας σε περισσότερα από 10 ελληνικά αεροδρόμια. Το 2015, η Volotea θα ξεκινήσει πτήσεις σε δύο ακόμη αεροδρόμια στην Ελλάδα, τη Ζάκυνθο και τη Θεσσαλονίκη.
 
Νέα δρομολόγια από την Αθήνα:
 
Στο εσωτερικό
·        Σαντορίνη: έναρξη 29 Μαΐου 2015. 4 εβδομαδιαίες πτήσεις από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο

 
Στο εξωτερικό
·         Βενετία: έναρξη 3 Απριλίου 2015. Έως 3 εβδομαδιαίες πτήσεις από Απρίλιο έως Οκτώβριο

·         Μπάρι: έναρξη 1 Ιουνίου 2015. 2 εβδομαδιαίες πτήσεις από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο.

·         Παλέρμο: έναρξη 26 Ιουνίου 2015. 2 εβδομαδιαίες πτήσεις από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο.

·        Πίζα/Τοσκάνη: έναρξη 29 Μαΐου 2015. 2 εβδομαδιαίες πτήσεις από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο.                                                               

 
Ο Carlos Muñoz, CEO και ιδρυτής της Volotea, κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίας του στην Αθήνα προκειμένου να παρουσιάσει  το πλάνο της εταιρείας για την Ελλάδα το 2015, δήλωσε:
 
«H Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε μία ιδιαίτερα στρατηγική αγορά για τη Volotea. Το 2015, η Ελλάδα αναμένεται να είναι η χώρα στην οποία θα σημειώσουμε την υψηλότερη ανάπτυξη, με αύξηση περίπου 60% των πτήσεών μας σε σχέση με την περσινή χρονιά. Είναι πραγματικά συναρπαστικό να μπορούμε να δώσουμε στους Αθηναίους τη δυνατότητα να ταξιδεύουν απευθείας και με ανταγωνιστικές τιμές σε προορισμούς της Ιταλίας, όπως η Βενετία, η Πίζα, το Μπάρι ή το Παλέρμο, καθώς επίσης και σε εγχώριους προορισμούς, όπως η Σαντορίνη. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ τους 190.000 επιβάτες από την Ελλάδα που μέχρι τώρα μας έχουν εμπιστευθεί και έχουν πετάξει μαζί μας και  πιστεύουμε ότι, με τη διαρκή υποστήριξή τους, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ακόμη περισσότερους προορισμούς από την Αθήνα στα επόμενα χρόνια».
 
Με αφορμή την έναρξη των πτήσεων της  Volotea, ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης,  δήλωσε:
 
«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η «άφιξη» της Volotea στην Αθήνα την ερχόμενη θερινή περίοδο, με 5 δρομολόγια από το αεροδρόμιό μας. Η επιλογή αυτή διευρύνει τη συνδεσιμότητα μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας με πτήσεις σε 4 ιταλικούς προορισμούς, ενώ η Volotea εντάσσει παράλληλα στο δίκτυό της και έναν εγχώριο προορισμό, τη Σαντορίνη, το επόμενο καλοκαίρι. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε μία ακόμη αεροπορική εταιρεία που επιλέγει το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την αναπτυξιακή δραστηριότητά της και δεσμευόμαστε να στηρίξουμε το νέο συνεργάτη μας για την επιτυχημένη παρουσία του στην αγορά της Αθήνας, τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε αναπτυξιακό επίπεδο».
 
H Volotea συνεχίζει να αναπτύσσεται στην Ευρώπη μέσα στο 2015
 
Έχοντας εξυπηρετήσει  119 προορισμούς το 2014, η Volotea έχει θέσει για το 2015 ως στόχο, τη διεύρυνση του δικτύου της σε συνολικά 151 προορισμούς. Η συγκεκριμένη ανάπτυξη θα στηριχθεί στην προσθήκη τεσσάρων επιπλέον αεροσκαφών, δηλαδή αυξάνοντας τον αριθμό των αεροσκαφών της από 15 Boeing 717 σήμερα, σε 19 αεροσκάφη το καλοκαίρι 2015.
Σε ότι αφορά το σκέλος των πωλήσεων, η Volotea εκτιμά ότι το 2014 αυτές θα διαμορφωθούν στα 169 εκ. ευρώ, ενώ το 2015 θα αγγίξουν τα 220 εκ.
Ως εργοδότης, η Volotea απασχολούσε 480 εργαζόμενους κατά την περίοδο αιχμής του 2014, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για το 2015, ο αντίστοιχος αριθμός θα κυμανθεί μεταξύ 580-600 εργαζόμενων.
 
Η Volotea, η ευρωπαϊκή εταιρεία που συνδέει πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους, προσφέρει απευθείας πτήσεις σε ανταγωνιστικές τιμές. Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από Boeing 717, γνωστά για την άνεση και την αξιοπιστία τους, με διαρρύθμιση 125 καθισμάτων οικονομικής θέσης. Η Volotea πραγματοποίησε την πρώτη πτήση της στις 5 Απριλίου 2012, από το αεροδρόμιο Marco Polo της Βενετίας.
 
Σήμερα η Volotea πραγματοποιεί 119 δρομολόγια σε 60 περιφερειακές πρωτεύουσες και πόλεις μεσαίου μεγέθους σε 8 χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Τσεχία, Κροατία και Ισραήλ) και στοχεύει στην αύξηση των δρομολογίων της σε 151 το 2015. Από την ίδρυσή της έως σήμερα, η Volotea έχει μεταφέρει σχεδόν 4 εκατομμύρια επιβάτες στην Ευρώπη.
 
Η Volotea στηρίζεται στην υψηλή τεχνογνωσία μιας εμπειρότατης ομάδας από τον αεροπορικό κλάδο, υπό την ηγεσία των ιδρυτών της, Carlos Muñoz και Lazaro Ros, παλαιότερα ιδρυτών της Vueling,  μίας εκ των κυριοτέρων εταιρειών χαμηλού κόστους στην Ευρώπη.
 
 

Στη φωτογραφία από αριστερά: ο CEO & ιδρυτής της Volotea της Volotea, κ. Carlos Muñoz, η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ ΔΑΑ, ο International Development Manager της Volotea, κ. Edo Friart & η κ. Μαρίνα Παπαγεωργίου, Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου ΔΑΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.