Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΣΕΤΕ: Θετικά κινούνται οι προκρατήσεις, ωστόσο συνιστά προσοχή

ΣΕΤΕ: Θετικά κινούνται οι προκρατήσεις, ωστόσο συνιστά προσοχή

ΤουρίστεςΣυνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο, τονίζει ο ΣΕΤΕ, με ικανοποιητικό ρυθμό +9% η αύξηση των διεθνών τουριστικών αφίξεων στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2013.

Σε επίπεδο εννιαμήνου, η αύξηση αγγίζει το +14,3%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και είναι πλέον βέβαιο ότι θα υπερκαλυφθεί ο στόχος ρεκόρ των 19,5 εκατ. αεροπορικών αφίξεων έως το τέλος του έτους (21,5 εκατ. με την προσθήκη της κρουαζιέρας).

Παρά τις πολύ ικανοποιητικές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού την τελευταία διετία, καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, σε επίπεδο επενδυτικού ενδιαφέροντος μια ανησυχητική τάση αναμονής η οποία αποδίδεται στην διαρκή εκλογολογία, στη κάμψη του ρυθμού ανάπτυξης της ευρωζώνης και στη γεωπολιτική αστάθεια της ευρύτερης περιοχής.

Αν και προς το παρόν φαίνεται ότι κινούνται θετικά τόσο οι προκρατήσεις (πλην Ρωσίας), όσο και ο προγραμματισμός των αεροπορικών πτήσεων για το 2015, ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι εάν οι παραπάνω παράγοντες ενισχυθούν, υπάρχει το ενδεχόμενο να επηρεασθούν αρνητικά όχι μόνο οι επενδύσεις, αλλά και οι κρατήσεις για το 2015.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.