Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «Συμμετοχή του Ε.Ο.Τ. Γερμανίας στην 66η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φραγκφούρτης (8-12...

«Συμμετοχή του Ε.Ο.Τ. Γερμανίας στην 66η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φραγκφούρτης (8-12 Οκτωβρίου)

DSC03251Το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας συμμετείχε και φέτος στην 66η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φραγκφούρτης, στο καλαίσθητο ελληνικό περίπτερο υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, εμπλουτίζοντας την εκδοτική παρουσία της Ελλάδας και προσφέροντας ποικίλο έντυπο τουριστικό υλικό στους επισκέπτες της Έκθεσης.

Έλληνες συγγραφείς και εκδότες καθώς και συνεργάτες τους απ΄όλο τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ελληνικές γεύσεις και ποιοτικό ελληνικό κρασί κατά τη διάρκεια δεξίωσης υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου Φραγκφούρτης, στο χώρο του ελληνικού περιπτέρου, την Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου, την οργάνωση της οποίας ανέλαβε το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας.

«Οινογνωσία και Ορθοδοξία: ένα ταξίδι σε εικόνες, γεύσεις και μυρωδιές μέσα από τα μονοπάτια του Αγίου Όρους και του Διόνυσου»

Με τη συνεργασία του Ε.Ο.Τ. Γερμανίας και του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω πραγματοποιήθηκε, από 7 έως 11 Οκτωβρίου, επίσκεψη τριών έγκριτων γερμανών δημοσιογράφων «στους δρόμους του ευλογημένου οίνου και των συμποσίων». Ήταν μια περιήγηση με οδηγό το κρασί, το σπιτικό φαγητό και την ανθρώπινη ζεστασιά σε τόπους που ο πολιτισμός της οινογευσίας, της γαστρονομίας και της φιλοξενίας αποτελεί κομμάτι της ταυτότητάς του.
Από την Αρναία και τη Μεγάλη Παναγιά ως την Ουρανούπολη και τα αθωνικά μοναστήρια, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να βιώσουν και να καταγράψουν μοναδικές εμπειρίες και εικόνες, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή τους στην παραδοσιακή τσιπουρο-γιορτή στα φημισμένα τσιπουρο-κάζανα της Μεγάλης Παναγιάς.

«Ταξίδι εξοικείωσης στελεχών τουριστικών επιχειρήσεων της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη»

Το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Willy Scharnow Stiftung, την αεροπορική εταιρία Aegean Airlines και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, διοργάνωσαν ταξίδι εξοικείωσης στη Θεσσαλονίκη από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή  13 στελεχών τουριστικών γραφείων της Γερμανίας. Οι συμμετέχοντες, τους οποίους συνόδευαν η Διευθύντρια του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Γερμανίας, κυρία Ευτυχία-Χριστίνα Αϊβαλιώτου, και  στέλεχος της Aegean Airlines, είχαν την ευκαιρία, μέσα από εκδρομές, επισκέψεις ξενοδοχείων και συναντήσεις με τουριστικούς παράγοντες της πόλης, να γνωρίσουν τις αναβαθμισμένες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, τις υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που καθιστούν τη Θεσσαλονίκη ιδανικό προορισμό για City Break καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

«Η Αθήνα, δελεαστικός προορισμός για MICE και City Breaks»
Το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας, σε συνεργασία με την εταιρία AFEA S.A. Travel & Congress Services και την Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε, από 16 έως 19 Οκτωβρίου, ταξίδι εξοικείωσης για την προβολή και προώθηση της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού, με τη συμμετοχή 10 εκπροσώπων μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων της Γερμανίας, εξειδικευμένων στον συνεδριακό τουρισμό και στα ταξίδια κινήτρων (incentives). Μεταξύ άλλων ο Ε.Ο.Τ. έχει προσκαλέσει τους συμμετέχοντες του fam trip σε επίσημο γεύμα στο εστιατόριο του Νέου Μουσείου Ακρόπολης με παρουσία στελεχών του Οργανισμού.

Κατά το χρονικό διάστημα 7 έως 9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ταξίδι εξοικείωσης στην Αθήνα με την υποστήριξη του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Γερμανίας, στο οποίο θα συμμετάσχουν 12 στελέχη τουριστικών γραφείων της Βαυαρίας, με στόχο την προώθηση της Αθήνας ως προορισμό για city break. Συνδιοργανωτές του fam trip είναι ο Τ.Ο. DERPART, η αεροπορική εταιρία Lufthansa και το ξενοδοχείο Hilton International της Αθήνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.